Xiaomi MSA durduruldu hatası nasıl çözülür? İşte en basit ve kesin yöntem

Xiaomi MSA durduruldu hatası nasıl çözülür? İşte en basit ve kesin yöntem

Xiaomi MSA durduruldu hatası çözümü gayet kolay. Google Play Store'dan 'Android System WebView' adlı uygulamayı bularak güncelleme yapın ya da uygulamayı bir önceki sürüme geri döndürün. İşte, adım adım çözüm yöntemi...

Xiaomi akıllı telefonların MIUI System Ads. (MSA), yani reklam hizmetleri uygulaması çöktü. Telefonunu kullanamayan kullanıcılar MSA durduruldu hatası ile karşılaşıyor. Google'ın açıklamasına göre, Android System WebView hatası dolayısıyla ortaya çıkan MSA sorunu, cihazdan cihaza farklı yollarla çözülebiliyor.

XIAOMI MSA DURDURULDU HATASI NEDİR?

Android uygulamalarının web içeriğini görüntülemesine olanak sağlayan bir sistem bileşeni olan WebView uygulamasında yaşanan sorun nedeniyle, Xiaomi marka akıllı telefonlarda MIUI System Ads. (MSA) adlı yazılımda çökme yaşanıyor. WebView uygulaması, Android telefonlarda dahili olarak yer aldığı için kaldırmak mümkün değil. Google, yayınlanan son güncellemeyle WebView hatasını giderdiklerini duyurdu. Yani WebView uygulamasını güncelleyerek Xiaomi MSA hatasını gidermek mümkün.

msa-durduruldu-hatasi.jpg

Xiaomi MSA durduruldu hatasının çözümü için Google Play Store'dan 'Android System WebView' uygulamasını bulun ve son güncellemeyi yükleyin.

Ardından Ayarlar > Şifreler ve Güvenlik > Yetkilendirme ve Geri Alma bölümünden MSA'nın durumunu değiştirin

Sorunun devam etmesi halinde Xiaomi'nin resmi internet adresinde yer alan çağrı merkezini arayabilir ya da satn aldığınız mağazadan teknik destek alabilirsiniz.

XIAOMI MSA DURDURULDU HATASININ ÇÖZÜMÜ NASIL YAPILIR?

1) Google Play Store uygulamasını açın.

2) Android System WebView uygulamasını aratın ve güncelleyin.

3) Ayarlar > Şifreler ve Güvenlik > Yetkilendirme ve Geri Alma menüsüne gidin.

4) Burada MSA açıksa kapalı konuma, kapalı ise açık konuma getirin.

Xiaomi tarafından açıklanan ikinci çözüm şöyle:

1) Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Yönet menüsünü açın.

2) WebView uygulamasını bulun ve üzerine tıklayın.

3) Android System WebView uygulamasının tüm verilerini temizleyin ve telefondan kaldırın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN