Android uygulama çökme sorunu nasıl çözülür? İşte adım adım yapılması gerekenler

Android uygulama çökme sorunu nasıl çözülür? İşte adım adım yapılması gerekenler

Bazı Android telefonlarda uygulamaların kendi kendine kapanmasının nedeni belli oldu. Google, sorunun dahili yazılım 'WebView'den kaynaklandığını tespit ettiklerini açıkladı. Çökme sorununun çözümü ise WebView uygulamasının son güncellemesini kaldırmak ya da yeni güncellemeyi yüklemek. İşte detaylar...

Android WebView sorunu çözümü, belli oldu. Twitter'daki resmi hesaplardan biri olan Samsung ABD destek hesabı da Android System WebView'daki en son güncellemenin kaldırılmasını kullanıcılara öneriyor. Google, The Verge'e yaptığı açıklamada, "WebView ile ilgili olarak Android'deki bazı uygulamaların bazı kullanıcılar için kilitlenmesine neden olan bir sorunun farkındayız" ifadelerini kullandı.

2021-03-23-124955.jpg

ANDROID UYGULAMALARI NEDEN ÇÖKÜYOR?

Android işletim sistemine sahip telefonlarda, uygulamaların kendi kendine kapanmasına yol açan bir sorun ortaya çıktı. WebView sorunu, bankacılık uygulamasından Google'a ait uygulamalara kadar birçok uygulamanın bir anda kapanmasına neden oluyor.

Sorunu fark edip çözüm için çalışmalara başladığı açıklayan Google, problemin uygulamaların web içeriğini görüntülemesine izin veren 'WebView' kaynaklı yazılım olduğunu ve çözüm için yayınlanacak güncellemenin yüklenmesi gerektiği duyurdu.

screenshot-20210323-125611-settings-horz.jpg

ANDROID WEBVIEW SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Sorun yaşayan kullanıcıların WebView'ın son güncellemesini kaldırabileceklerini belirten Google, düzeltmenin yapılmasının ardından yeni bir güncelleme yayınlanacağını, bu güncellemeyle sorunun ortadan kaldırılacağını açıkladı.

Samsung Galaxy S20+ modeline 23 Mart 2021'de WebView güncellemesi geldiği, uygulama sürümünü '89.0.4389.105' versiyonuna yükselten kullanıcılar, bu güncelleme yüklendikten sonra sorunun çözüldüğünü dile getiriyor.

Sorun yaşamaya devam eden akıllı telefon sahipleri, WebView sürümü 89.0.4389.105 değilse uygulamanın son güncellemesini kaldırmaları ya da son sürüme ait APK dosyasını indirerek yüklemeleri öneriliyor.

ANDROID WEBVIEW NE İŞE YARAR

Android WebView, Google Chrome tarafından desteklenen ve Android uygulamalarının web içeriğini görüntülemesine olanak sağlayan bir sistem bileşenidir. Bu bileşen, cihaza önceden yüklenmiştir ve en son güvenlik güncellemelerinin ve diğer hata düzeltmelerinin bulunduğundan emin olmak için güncel tutulmalıdır.

WebView uygulaması; Firefox, Chrome, Safari, Opera gibi internet tarayıcılarından bağımsız bir şekilde çalışarak, uygulama içinde uygulamadan çıkmadan internet sayfalarını, web sayfalarını görüntüler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN