Erdoğan'dan depoda kalan patates ve soğanlar için talimat

Erdoğan'dan depoda kalan patates ve soğanlar için talimat

Patates ve soğanda 'bir yıl bolluk bir yıl yokluk' tablosu tarımdaki politikasızlığı ortaya çıkarınca hükümet günlük önlemlere başladı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin stok artışlarının önüne geçmek için patates ve kuru soğan alımı yapacaklarını duyurmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da TMO'ya talimat geldi.

Tarımda her yıl yaşanan inişli, çıkışlı grafik vatandaşın cebini yakarken plansızlığın sorumlusu olarak çiftçi ya da marketçi gösterildi. Bu yıl da soğan ve patates depoda kalınca hükümet yine günlük önlemlerden vazgeçmedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, stok artışlarını önlemek için patates ve kuru soğan alımına başlayacaklarını ve alımı yapılan ürünlerin ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz dağıtılacağını açıkladı. 

ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçti. 

Bu kapsamda, çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates 250 bin ton soğan 750 bin ton çeltik satın alınacak. Çiftçinin satın alınan ürünü ise vatandaşa ücretsiz dağıtılacak.

İLK SEVKİYAT YAPILDI

Öte yandan TMO, Türkiye'nin patates ambarı konumundaki Nevşehir'de üreticilerden tedarik edilen ürünlerin ilk sevkiyat işlemlerini gerçekleştirdi. Derinkuyu ilçesi Kuyulutatlar köyündeki çiftçilerden alınan ürün, torbalara konulduktan sonra kamyona taşındı.

TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, gazetecilere yaptığı açıklamada, üreticiden TMO tarafından alımı yapılan patatesin 81 il valiliğince ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN