Şanlıurfa'da patates-soğan izdihamı

TMO'nun çiftçiden satın aldığı mahsullerin Şanlıurfa'da bedava olarak patates, soğan çuvalları şeklinde dağıtıldığı sırada yaşanan izdihamın görüntüleri tepki topladı. Yere düşen patates ve soğanları toplamaya çalışan vatandaşlar kameralara yansırken, maske ve mesafe önlemlerinin de hiçe sayıldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticinin deposunda kalan patates ve soğanları maliyet fiyatına satın aldı. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla 10 kilo kuru soğan ve 20 kilo patates çuvalları şeklinde dağıtılmaya başlandı.

Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesindeki sosyal medyaya yansıyan görüntüler tepki topladı.

YERDEKİ PATATES-SOĞANLARI TOPLADILAR

Sözcü'de yer alan habere göre; Eyyubiye Çamlık Düğün Salonu önüne park eden kamyondan dağıtım gerçekleştirildi. Dağıtım sırasında bedava patates ve soğanlar için izdiham yaşandığı görüldü. Ayrıca vatandaşlar izdihamla birlikte maske ve mesafe kurallarını hiçe saydı. Bazı vatandaşların ise yere düşen patates ve soğanları toplamaya çalıştığı anlar da kameraya yansıdı.

Yaşananları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alan vatandaşın, “Bir kamyonu 3 dakikada bitirdiler” dediği duyuldu.

'SEBEP KİM?'

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Dairesi Başkanı Hakan Genç görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak “Bu görüntüyü siyasetten uzak adil, tarafsız vicdanımın sesini dinleyerek paylaşıyorum. Buna bağlı olarak yorum yapıyorum. Allah aşkına bu rezalet nedir? Bu insanlar gerçekten 10-15 kilogramlık patates çuvalına mı muhtaç? Yazık. Utanç verici bir durum. Bu utanç kimin? Sebep kim?” yorumunda bulundu.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12 bin aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır. Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı TMO, çiftçilerin depolarda kalan patates ve soğanlarını maliyet fiyatına satın almıştı. Alınan mahsullerin ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere bedava dağıtılacağı açıklanmıştı.

Çiftçiler ise kararın geç alındığını belirtmiş ve maliyetine alınacak olmasına da "O zaman mazotumuzu, ilacımızı, gübremizi her şeyimizi maliyetine alalım devletten madem" diyerek tepkilerini dile getirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN