Erdoğan'dan dünyaya aşı mesajı: Tüm insanlığa sunacağız

Erdoğan'dan dünyaya aşı mesajı: Tüm insanlığa sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 Liderler Zirvesi'nde aşı çalışmalarıyla ilgili konuştu. Dünyanın aşı konusunda iyi bir imtihan vermediğini söyleyen Erdoğan "Türkiye'nin üreteceği aşıyı inşallah tüm insanlığın hizmetine sunacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 Liderler Zirvesi'ne canlı bağlantıyla katıldı. Aşı çalışmalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, Türk aşısını tüm dünyayla paylaşacaklarını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Salgınla mücadeleyi iş birliği ve dayanışma olmadan başarıya ulaştırmamız mümkün değildir. Salgın sürecinde dayanışma ve yardımlaşma konusunda dünya, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, maalesef iyi bir imtihan veremedi. Türkiye olarak 156 ülke ve 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladık.

"AŞILAR İNSANLIĞIN ORTAK MALI OLMALI"

Almanya'daki iki Türk bilim insanının ürettiği aşıya dair ümit verici haberleri sevinçle takip ediyoruz. Ancak burada bir hususa dikkat edilmesi gerekiyor. Geliştirilen aşılar mevcut adaletsizlikleri daha da derinleştirmek yerine insanlığın ortak malı olarak kullanıma sunulmalıdır.

Bu çerçevede G20 Platformu aşıya herkesin uygun maliyetli ve hakkaniyetli erişimini güvence altına alacak mekanizmaları hazırlamalı ve işletmelidir. Türkiye olarak biz de toplam 16 aşı çalışmamıza bu anlayışla yaklaşıyoruz. Türkiye'nin üreteceği aşıyı inşallah tüm insanlığın hizmetine sunacağız.

Türkiye, Dünya Ticaret Örgütü'nün temel ilkeleri çerçevesinde adil bir ekonomik büyümeden yanadır."

KOCA: MECBURİYET YOKSA EVDEN ÇIKMAYIN

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır hasta sayısının 4 ayda 8 kat arttığını açıkladı. 

Twitter'dan paylaşım yapan Koca "Ağır hasta sayısı 4 ayda 8 kat arttı. Bir gündeki yeni hasta sayımız, 5.000’in üzerinde. Dünkü can kaybımız, 141. Mücadeleden daha az yara, daha az acıyla çıkmak için, zorunlu tedbirlere kendi tercihimizi eklemeliyiz. En iyi tedbir evimizdir. Mecburiyet yoksa dışarı çıkmayın" ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de 20 Kasım'da açıklanan tabloya göre 24 saatte 5 bin 103 kişiye hastalık tanısı konuldu. Sağlık Bakanlığı'nın 20 Kasım'da açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 141 kişi yaşamını yitirdi.

01-003.jpg

Hasta sayısı 435 bin 273, vefat sayısı 12 bin 84, ağır hasta sayısı 3 bin 990, aktif hasta sayısı 55 bin 597 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN