Ergun Mengi kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Ergun Mengi kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

103 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili yayımladığı bildiriyi Ergun Mengi'nin yazdığı iddia edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 29 yıl boyunca çeşitli görevlerde bulunan eski asker, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığı yaptı. İşte, Ergun Mengi'nin hayatı...

Gözaltına alınan ve özlük hakları iptal edilen 103 emekli amiralle ilgili açıklamalarda bulunan avukat Celal Ülgen, "Metni yazan tek kişi. O da İYİ Parti kurucusu Ergun Mengi. Metinde suç unsuru yok" ifadelerini kullandı. İYİ Parti'den yapılan açıklamada, Ergun Mengi'nin Ocak 2021'de partiden istifa ederek ayrıldığı belirtildi.

ERGUN MENGİ'NİN HAYAT HİKAYESİ

1978 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun oldu. Deniz Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi'nde eğitim aldı.

Deniz Kuvvetleri'nin çeşitli savaş gemilerinde Harekat Subayı, 2. Komutan ve 4 yıl boyunca Gemi Komutanlığı görevi yaptı. Karargah görevleri olarak; Deniz Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığı'nda proje subaylığı ve şube müdürlüğü görevlerinde bulundu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Strateji Daire Başkanlığı görevindeyken 2003 yılında tuğamiralliğe terfi etti.

Ergun Mengi, 1995-1998 yılları arasında Batı Avrupa Birliği'nin (WEU) Brüksel'deki askeri karargahında proje subayı olarak görev yaptı.

Amiral olarak 2003-2005 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığı, 2005-2007 yılları arasında ise Hücumbot Filosu Komutanlığı görevlerinde bulundu.

s200-ergun-mengi.jpg

Ergun Mengi, Deniz Kuvvetleri'nde 29 yıl görev yaptı ve 2007 yılında amiral olarak emekli oldu.

Emekliliğinin ardından Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde (ASAM) ve Global İlişkiler Forumunda (GIF) çalıştı.

2015-16 eğitim döneminde Atılım Üniversitesi'nde uluslararası hukuk ve hukuka giriş dersleri verdi.

Ergun Mengi, İYİ Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevinde bulunurken, parti yönetiminden yapılan açıklamaya göre ocak ayında partiden istifa etti.

Kıbrıs sorunu, Türk-Yunan kıta sahanlığı tartışması, Karadeniz jeopolitiği ve bazı felsefi konularda yazıları çeşitli mecralarda yayımlandı. Ayrıca 'Trafikte Yaşam' adlı bir kitabı bulunuyor

oe-8qfz6.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN