Eski Malatya Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu koronavirüse yenildi

Eski Malatya Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu koronavirüse yenildi

Malatya eski belediye başkanlarından Seyhan Semercioğlu, koronavirüs nedeniyle vefat etti.

Anavatan Partisi’nden (ANAP) seçildiği Malatya Belediye Başkanlığı görevinde 1984- 1989 yılları arasında bulunan 74 yaşındaki Semercioğlu, korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine bir süre önce Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Bir dönem yaptığı belediye başkanlığı sonrasında avukatlık görevine devam eden Semercioğlu’nun Covid-19’dan vefat ettiği kaydedildi.

SEYHAN SEMERCİOĞLU KİMDİR?

1984 Türkiye yerel seçimleri'nde Turgut Özal liderliğindeki Anavatan Partisi'nden (ANAP) aday gösterilmiştir ve %53 oranında oy alarak seçilmiştir. Görevini 25 Mart 1989 tarihine kadar sürdürmüştür. Belediye Başkanlığı döneminde 1984 yılında 1 milyar liralık Belediye bütçesi, 1989 yılında 19 milyar liraya yükselmiştir. Liberal eğilimli Semercioğlu, 1989 Türkiye yerel seçimleri'nde partisinden aday gösterilmemiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN