Eski Merkez Bankası Başekonomisti'nden dikkat çeken faiz açıklaması

Eski Merkez Bankası Başekonomisti'nden dikkat çeken faiz açıklaması

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın faizleri 100 baz puan artırıp gerekirse daha da sıkılaştırabileceği sinyalini vermesinin hem büyüme hem de enflasyonu olumlu etkileyeceğini söyledi. Kritik karar öncesi dolar ise 8,03'lere kadar düştü.

Yurt içinde piyasaların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 20 Mart’ta göreve gelen yeni başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu yönetiminde alınacak ilk faiz kararına odaklanmışken eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Hakan Kara'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz artırması gerektiğine dikkat çeken Prof. Hakan Kara şu ifadelere yer verdi:

"TCMB’nin bugün faizleri 100 baz puan artırıp gerekirse daha da sıkılaştırabileceği sinyalini vermesi hem büyüme hem de enflasyonu olumlu etkiler. Bu şansı kullanacak mı bilemiyorum ama çarçur edecek bir 128 milyar dolarımız daha olmadığı için kullanmasında fayda var."

 

 

DOLAR DÜŞÜYOR

Öte yandan piyasalar da faiz artırımını satın aldı. Günün ilk işlemlerinde 8,07 seviyelerinde işlem gören dolar/TL kuru yüzde 0,37'lik düşüle 8,03'lere kadar geriledi. Euro/TL de 9,63 seviyelerine çekildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN