Esnafa kredide 'döviz' şartı

Esnafa kredide 'döviz' şartı

Esnaf ve KOBİ'lere verilen indirimli kredilerin döviz alımında kullanılmaması için esnaftan taahhüt alınacak.

Esnaf ve KOBİ'lere yardım için verilen indirimli kredilerin, amacı dışında kullanılmasını engellemek için döviz ve başka banka kredisinde kullanılmayacağı ile alakalı taahhüt alınacak. Öte yandan Halkbank yüzde 50 indirimli kredi desteğinin 2021’de de sürmesine karar verdi.

Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe’nin haberine göre, Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla veya doğrudan esnafa kullandırılmış olup bakiyesi 2021’e devreden krediler ile 1 Ocak -31 Aralık 2021 arasında TESKOMB aracılığıyla veya doğrudan esnafa kullandırılan kredilere piyasa faizinin yüzde 50’si oranında indirim uygulanacak.

FAİZ DESTEĞİ SAĞLANACAK

Karar kapsamında ayrıca, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitiren 30 yaş altı girişimci esnaf ve sanatkara 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılacak. Esnaf ve sanatkarlara makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu ve hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar kullandırılan kredilerden, bakiyesi 2021 yılına devredenler için faiz oranı yüzde sıfır olacak.

Öte yandan indirimli kredilerin döviz veya faaliyet alanı dışında kullanımına ilişkin eleştirilerin artması üzerine, bunların engellenmesine yönelik bazı hükümler bu kararnameye konuldu.

Buna göre kredinin tahsis aşamasında, kredinin tahsis amacı dışında kıymetli maden ve döviz alımında veya başka banka kredisinin ödenmesinde kullanılmayacağına ilişkin taahhüt alınacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN