EURO 2016 Elemelerinde Türkiye Hollanda'yı 3 farklı mağlup etti

EURO 2016 Elemelerinde
Türkiye Hollanda'yı 
3 farklı mağlup etti

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri maçında Hollanda'yı Oğuzhan Özyakup, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 3-0 mağlup etti.

Türkiye ve Hollanda arasında oynanan EURO 2016 Elemeleri grup mücadelesi Milli Takımımızın 3-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Hakkari Dağlıca'da düzenlenen terör saldırısında çok sayıda askerimizin şehit olması ve yaralanması sonucu milli sevinç yaşanamadı. Maçı yerinde takip eden Başbakan Ahmet Davutooğlu acı haberin gelmesiyle statyumdan ayrıldı.

EURO 2016 yolunda oldukça kritik bir dönemeçte olan A Milliler, Hollanda'yı Konya'da oynanan karşılaşmada 3-0 gibi mükemmel bir skorla galibiyete uzandı. Galibiyeti getiren golleri Oğuzhan Özyakup, Arda Turan ve Burak Yılmaz kaydetti.

15-09/06/aa_picture_20150904_6201951_high-1441563288.jpg

Coşkulu bir taraftar önünde oynanan karşılşamada Millilerimiz tam anlamıyla zafer gecesi yaşattı. Özellikle mücadele anlamında Letonya maçından bambaşka bir görüntü çizen Fatih Terim'in öğrencileri, Hollanda gibi zorlu bir ekibi devirmeyi başardı.

4 puan bize yeter

Şu an grupta oluşan puan durumuna göre 12 puanla Hollanda'nın 2 puan üstünde yer aldık ve geri kalan 2 maçta Play-off'lara kalabilmek için 4 puan almamız yetecek.

15-09/06/aa_picture_20150906_6222839_high.jpg

Burak Yılmaz sahnede

Karşılaşmanın 85.dakikasında Burak'ın pasında orta alanda sol kanatta topla buluşan Caner, inanılmaz bir koşuyla rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girdi ve pasını Burak'a verdi. Burak da arkası dönük şekilde topu kontrol etti ve dönüp şutunu çekti ve savunmaya da çarpan top ağara gitti.

Oğuzhan yerini Olcay'a bıraktı

Attığı gol ile maçın yıldızlarından biri olan Oğuzhan Özyakup, 83. dakikada yerini bir diğer Beşiktaşlı oyuncu Olcay Şahan'a bıraktı. Tribünler Oğuzhan oyundan çıkarken yoğun alkış tuttu.

15-09/06/aa_picture_20150906_6222840_high-1.jpg

Savunma başarılı iş çıkardı

Hollanda oyunun son bölümlerinde gol bulmak adına sahamıza yerleşti. Savunma olarak da Millilerimiz bu akşam başarılı bir iş çıkardı. Portakal'lar buldukları pozisyonları gole çeviremedi. Danny Blind, skoru çevirebilmek adına Promes'i de oyuna aldı. Ülkemizde forma giyen Sneijder ve Van Persie de etkisiz bir oyun segilediler.

15-09/06/aa_picture_20150906_6222843_high-1.jpg

Hakan Çalhanoğlu etkisizdi

Bayer Leverkusen forması ile harikala yaratan Hakan Çalhanoğlu, Letonya maçında olduğu gibi Hollanda maçında da etkisiz bir görüntü sergiledi. Yıldız futbolcu, 65. dakikada yerini Mehmet Topal'a bıraktı.

Türkiye'nin ilk 11'i

Volkan - Şener, Serdar, Hakan Balta, Caner-Selçuk, Oğuzhan, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Arda, Burak

Hollanda'nın ilk 11'i

Cillesen, Wiel, De Vrij, Bruma, Riedewald, Blind, Klaassen, Sneijder, Depay, van Persie, Narsingh

15-09/06/ed801dd7ef0d829111862d572b90efe8-1441563337.jpg

7 resmi maçta 1 galibiyet

A Grubu'ndaki 8'inci maçlar öncesi Hollanda 10 puanla 3'üncü Türkiye 9 puanla 4'üncü sırada bulunuyor. Türkiye, Hollanda ile oynadığı 7 resmi maçta yalnızca 1 galibiyet elde etti.

Terim'den Oğuzhan sürprizi

Teknik direktör Fatih Terim, Letonya maçının kadrosunda önemli bir değişiklik yaparak, gökhan töre'yi yedek soyundurup, Oğuzhan Özyakup'u ilk 11'e aldı. Letonya karşısında ikinci yarıda oyuna giren ve başarılı bir oyun sergileyen Şener Özbayraklı da, ilk 11'e girdi.

15-09/06/aa_picture_20150906_6222839_high-1.jpg

Van Persie ve Sneijder sahada

Hollanda A Milli Takımı Galatasaray 'da forma giyen yıldız futbolcu Wesley Sneijder ve Fenerbahçe'de forma giyen Robin Van Persie de yer aldı. Her iki futbolcu da 11'de sahaya çıktı.

Stat Türk bayraklarıyla donatıldı

Karşılaşmanın oynanacağı Torku Arena Stadyumu taraftarın akınına uğradı. Stadın tamamı Türk Bayrakları ile donatıldı. Tribünlerdeki koltuklara 40 bin adet Türk Bayrağı bırakıldı. Tribünlere 60 adet dev Türk Bayrakları asıldı. Sahanın etrafında bulunan görevliler de Türk bayrağı dalgalandırdı. Stadın dışarısındaki aydınlatma direklerine de Türk bayrakları asıldı.

15-09/06/aa_picture_20150906_6223357_high.jpg

Teröre tepki

Taraftarlar, son günlerde artan terör olaylarına da tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan taraftarlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye tezahüratta bulundu.

Stadyum doldu

Taraftarlar sahaya ısınmak için çıkan Ay-Yıldızlı futbolculara da tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar stadın tamamını doldurdu.

Engelli futbolcular sahada

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda birinci olarak kupa alan Türkiye Görme Engelli Futbol Takımı karşılaşma öncesi sahaya çıkarak taraftarları selamladı. Ellerinde kupalarıyla sahaya çıkan futbolculara taraftarlar alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, (Türkiye sizinle gurur duyuyor) sloganları attı.

15-09/06/aa_picture_20150906_6223342_high.jpg

Davutoğlu tribünde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Çağatay Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, karşılaşmayı protokol tribününden izledi. Stada gelen Başbakan Davutoğlu taraftarları selamladıktan sonra yerine oturdu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'de maçı izleyenler arasındaydı.

Geniş güvenlik önlemi

Polis karşılaşmanın oynanacağı Torku Arena Stadyumu'nda geniş güvenlik önlemi aldı. Taraftarlar üstleri aranarak stadyuma alınırken, bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

Basından büyük ilgi

Türkiye-Hollanda karşılaşması için 16'sı yabancı olmak üzere 200'e yakın basın mensubu akredite oldu.

15-09/06/aa_picture_20150906_6222842_high.jpg

Maçtan dakikalar

Karşılaşma Türk futbolunun iki ezeli rakibinin Hollandalı yıldızları Wesley Sneijder ve Robin van Persie'nin yaptığı santra vuruşu ile başladı. ve dengeli başlayan maçta ilk pozisyon golle sonuçlandı.

İlk gol

7. dakikada hızlı gelişen atağımızda Arda Turan'ın müthiş ara pası ile topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza sahasına girdi. Oğuzhan, akıl dolu bir plase ile topu kaleci Cillessen'in üzerinden ağlarla buluşturdu: 1-0

14. dakikada van Persie'nin topuk pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Narsingh'in şutunu, Volkan Babacan ayakları ile kurtardı.

16. dakikada bu kez sol kanatta topla buluşan Memphis Depay son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı. Penaltı noktası yakınlarındaki Klaassen şut çekmek isterken top eline çarpınca kalemiz tehlikeyi büyümeden atlattı.

18. dakikada Arda Turan'ın 30 metreden şutu farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

20. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Serdar Aziz'in kafa vuruşu az farkla auta gitti.

23. dakikada van Persie'nin pasıyla ceza sahası yayında topla buluşan Sneijder'in yerden şutu Volkan Babacan'da kaldı.

Arda affetmedi

26. dakikada Milli Takımımız farkı 2'ye çıkardı. Gregory Van Der Wiel'in kendi yarı alanından kullandığı taç atışında top Daley Blind'e gelmek üzereyken araya giren Arda Turan topu kaptı ve sol çaprazdan ceza sahasına daldı. Arda vakit kaybetmeden sağ ayağıyla şutunu çekti. Top kaleci Cillessen'in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 2-0

İlk 30 dakika geride kaldığında Hollanda'nın topla oynama oranında %54'e %46, ancak gol atmada Millilerimizin 2-0 üstünlüğü vardı.

36. dakikada Millilerimiz 3. gole çok yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak Yılmaz, topu sağına çektikten sonra şutunu çekti. Ancak kaleci Jasper Cillessen'in ayaklarına çarpan top kornere çıktı.

37. dakikada sağdan Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Hakan Balta'nın vuruşu az farkla dışarı gitti.

41. dakikada Sneijder'in şık ara pasında Robin van Persie'nin ceza sahasında topla buluştu. Van Persie'nin bekletmeden çektiği şut, Hakan Balta'nın ayaklarına çarpıp etkisini yitirdi ve Volkan Babacan yatarak topa sahip oldu.

Ve Antonio Mateu Lahoz'un düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamladık.

Hollanda, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı. Stefan De Vrij oyundan çıkarken yerine Georginio Wijnaldum girdi.

Arda ve burak'ın santrasıyla başlayan 2. yarıda ilk tehlikeli pozisyonu Hollanda yakaladı.

50. dakikada Sneijder'in pasıyla sol kanatta buluşan Depay topu sağına çekip ortasını yaptı. Altıpas yakınlarında bomboş durumda topla buluşan Wijnaldum'un kafa vuruşu yandan dışarı çıktı.

55. dakikada savunmamızın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışı sol çaprazda buluşan Memphis Depay'ın şutu kalecimiz Volkan Babacan'da kaldı.

56. dakikada sağ kanattan Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı kornede altıpasta topla buluşan Serdar Aziz'in kafa vuruşu yandan auta çıktı.

57. dakikada ilk golün asistini yapan, ikinci golü de kendi atan Arda Turan, sakatlanınca oyundan çıkmak zorunda kaldı. Terim Arda'nın yerine Volkan Şen'i oyuna aldı.

60. dakikaya gelindiğinde topla oynamada Hollanda'nın %65'e %35'lik üstünlüğü vardı. Ancak tabelada da Millilerimiz 2-0 öndeydi.

65. dakikada Terim oyuna 2. müdahalesini yaparak Hakan Çalhanoğlu'nu kenara aldı ve Mehmet Topal'ı sahaya sürdü.

Millilerimiz ikinci yarıda dakikalar ilerledikçe 2 farklı üstünlüğümüzün avantajını kullanarak oyunda tempoyu düşürmeye başladı. Bu da maçta pozisyonların azalmasına yol açtı.

74. dakikada Sneijder'in soldan kornerinde arka direkte topla buluşan Jeffrey Bruma'nın kafa vuruşu Volkan Babacan'da kaldı.

76. dakikada Sneijder bu kez serbest vuruşta topun başına giçep ortasını yaptı. Topla ön direkte buluşan De Jong'un kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı.

79. dakikada Sneijder bu kez kaleyi direkt yokladı ancak yaklaşık 30 metreden şutu farklı şekilde auta gitti.

Burak fişi çekti

85. dakikada Milli Takımımız Burak ile 3'ü buldu! Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin son çizgiye indikten sonra, Gregory Van Der Wiel'i çalımlayıp ceza sahasına girdi. Kale önüne kadar topla ilerleyen Caner yerden pasını Burak Yılmaz'a verdi. Burak da yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekti ve Riedewald'a da çarpan top kaleci Jasper Cillessen'in sağından ağlarla buluştu: 3-0

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Millilerimiz, Hollanda'yı 3-0 yenerek, EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda 3. sıraya çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN