Ev baklavası nasıl yapılır? Bayrama özel 40 katlı fıstıklı ve cevizli baklava tarifi

Ev baklavası nasıl yapılır? Bayrama özel 40 katlı fıstıklı ve cevizli baklava tarifi

Ev hanımları, her bayram evlerinde kolayca yapabileceği 40 katlı fıstıklı ve cevizli baklava tarifini internetten öğrenerek, ailelerinin, sevdiklerinin ve misafirlerinin ağzını tatlandırıyor. ‘’Ev baklavası nasıl yapılır?’’ sorusunun cevabını internette araştıranlar, bu tatlı tarifini haberimizden öğreniyor.

Özellikle fıstıklı ve cevizli ev baklavalarının açılması, hanımlar için meşakkatli bir iş olsa da sonunda ağızlarda buluşan o çıtır ve şerbetli tatlının hazzı; her şeye değer. Kolay ve evde yapılabilecek olan bayramların vazgeçilmezi ev baklavalarının tarifini adım adım uygulayanlar, ev baklavasının malzemelerine hayat veriyor…

EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?

wMALZEMELERİ

Evde yapabileceğiniz baklavanın malzemeleri için 2 adet yumurta, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1,5 çay bardağı süt, su bardağının 3’te 1’i kadar su, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve 4 su bardağı unu hazırlayın.

ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı un, 300 gram iri çekilmiş ceviz ya da tercihinize göre fıstık, bir limonun 4’te birini sıkın, açmak için de 1 su bardağı nişasta ekleyin, aralarına da 250 gram eritilmiş tereyağı ekleyin.

YAPILIŞI

Un dışındaki tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine yerleştirin. Unu ufak ufak ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamurun kıvamını yakalayana dek yoğurun. Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve oda sıcaklığında bekletmeye bırakın.

Derin bir tencerenin içine toz şekeri ve su ekleyin. Orta ateş üzerinde suyun içerisinde şeker bütünüyle eriyip kaybolana dek kaynatın. Fokurdayınca da üzerine limon suyu ekleyin. Biraz daha kaynatın ve ardından ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Dinlendirilen hamuru 20 eşit parçaya ayırarak üzerine nişasta serpin. Bu hamurları da tek tek tepsinin büyüklüğünde incecik bir şekilde açın. Tepsiyi yağlayın ve yufkaları üst üste olacak şekilde koyun. İlk 10 katı bitirdiğinizde aralarına eritilmiş tereyağını sürerek ceviz ya da fıstıkları içerisine koyun.

Diğer 10 katı da bitirdikten sonra bıçakla baklava hamurunuzun şeklini vermeye başlayın. Artan tereyağını da üzerinde gezdirin. Bu arada daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırınınızda baklavanızı 30 dakika boyunca pişirin.

Fırından çıkardığınız baklava hamurunuza ılımış olan şerbetinizi dökün. Baklavanız şerbetini çekince; dondurma ya da kaymakla servis edin…

Afiyet olsun…

PÜF NOKTASI

Şerbetin ılık baklavanın sıcak olmasına mutlaka ama mutlaka dikkat edin. İsterseniz de yufkaları teker teker açmak yerine üst üste koyarak da açabilirsiniz… Ancak güzel olmasını istiyorsanız her bir yufkayı teker teker ve özenle açın…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN