Evde bakım parası ne zaman yatacak? e devlet evde bakım parası sorgula

Evde bakım parası ne zaman yatacak? e devlet evde bakım parası sorgula

Bakanlık tarafından bakıma ihtiyacı bulunan engellilere destek için ödenen evde bakım maaşının ne zaman yatacağı, bu destekle hayatını daim ettirenler tarafından sorgulanıyor. Bazı illerde şu an için yatırılan evde bakım parası ile ilgili tüm bilgilere e-Devlet kapısı üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Daha evvel yaptığı başvurunun ardından her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılan evde bakım maaşının yatırıldığı iller, e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyacı olanlara dağıttığı evde bakım maaşına dair tüm bilgiler haberimizde…

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

e-Devlet kapısı üzerinden evde bakım maaşı yatan iller sorgulanabiliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın e-Devlet kapısında bulunan sayfasından görüntülenen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı anda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabilir.

Maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden alanlar, büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747'ye göndererek maaşlarının yatıp yatmadığını öğrenebilir.

E-DEVLET EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA

EVDE BAKIM PARASINA BAŞVURMAK YÜZDE KAÇ ENGEL OLMASI GEREKİR?

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az yüzde 50 ve ‘Ağır engelli’ İbaresi ‘evet’ olarak işaretlenmiş olması gerekiyor.

EVDE BAKIM ŞARTLARI

Üveyler dâhil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; ana ve babası ile bunların ana ve babası, eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, torunları ile torunlarının eşleri, eşinin ana ve babası, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, eşinin kardeşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, amcaları ve amcalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, teyze çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşlerinden her birini ifade eder.

19-09/14/paraa.jpg

EVDE BAKIM YARDIMI BU AY NEDEN YATMADI?

Evde Bakım Yardımına ilişkin iş ve işlemler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerince sürdürülmektedir. Yardımın güncel durumu İl Müdürlüklerinden öğrenilir. Bununla beraber süreli raporu olanlar için rapor süresinin dolması, gelir durumu değişikliği, adres değişikliği gibi nedenleri olabilmektedir.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN