Fehmi Çalmuk, 28 Şubat'ta yaşadığı işkenceleri anlattı

Gazeteci Fehmi Çalmuk, 28 Şubat'ta yaşadığı işkenceleri canlı yayında anlattı. Çalmuk "Elimde, göğsümde sigara söndürdüler. Söndüren adam Zaman Gazetesi cebinde, ‘namaz kılayım geleyim’ diyordu" dedi.

Gazeteci Fehmi Çalmuk, BBN Türk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga’nın sunduğu ‘Politik Adam’ programında 28 Şubat sürecinde yaşadığı işkenceleri anlattı. 

Çalmuk, cebinde Zaman Gazetesi olan bir şahsın elinde, göğsünde sigara söndürdüğünü ifade ederek şunları anlattı: 

İlk defa açıklıyorum, ben imam-hatip başkanıyım, Akşam Gazetesi’nde muhabirim, Allah’ın izniyle kendi maaşımızdan başka hiçbir desteğimiz yok. Çok üstümüze geliyorlar. Beni içeri aldılar, işkence yaptılar.

Necmettin Erbakan dedi ki, ‘Sakın devleti suçlama.’ O zaman ağzımı açmadım. Elimde, göğsümde sigara söndürdüler. Söndüren adam Zaman Gazetesi cebinde, ‘namaz kılayım geleyim’ diyordu.

Ben 3 günden sonra şeker hastası oldum ve aylarca üzerindeki mikrop ve mantarları temizlemeye çalıştım. Beni kimin aldığı belli değil. Erbakan Hoca araştırdı 'Bana devleti suçlamayalım dedi. 

"DOLAR DOLU ÇANTA İLE BANA PARA TEKLİF ETTİLER"

O dönemde kendisine bir kişi aracılığıyla dolar dolu çantayla para teklif edildiğini belirten Çalmuk, sözlerine şöyle devam etti;

Bir hacı amca geldi. Bir avukatla tanıştık, konuştuk. Bir çanta getirdiler, içi dolar doluydu.  Ben o zaman FETÖ'nün tehlike olduğunu devlete raporla bildiren adamım. 'Bana parayı al başkan ,sen şeker hastasısın' dediler Yakalandım içeri alındım. Vücudumun her yeri mantar oldu. Her gün asitle beni temizliyorlardı, çürümüş gibi kokuyordum. Böyle bir çileli hayatım var. Benim hastalandığımı nereden biliyorsun, 1 ay olmuş zaten bu iş çıkalı. Gidin, ben devletime bağlıyım dedim. Gelen hacı ağabey beni çok övdü" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN