Firari HDP’li Demir Çelik’in ‘gri listede’ aranan oğlu Yoldaş Selim Çelik, sağ yakalandı

Firari HDP’li Demir Çelik’in ‘gri listede’ aranan oğlu Yoldaş Selim Çelik, sağ yakalandı

Hatay Amanoslar'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında, firari HDP eski milletvekili Demir Çelik'in 'gri listede’ aranan oğlu Savaş kod isimli Yoldaş Selim Çelik, sağ yakalandı.

Amanoslar’da güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyon kapsamında 1 terör örgütü mensubu ölü, 1 tanesi de sağ olarak ele geçirilmişti. Sağ olarak ele geçirilen teröristin, HDP’li Demir Çelik’in oğlu Yoldaş Selim Çelik olduğu öğrenildi. 

HDP’Lİ DEMİR ÇELİK’İN TERÖRİST OĞLU SAĞ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Sağ olarak ele geçirilen teröristin; Varto Belediye Başkanlığı, 2008-2010 yılları arasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanlığı ile 24’üncü Dönem HDP Muş Milletvekilliği yapan ve hâlen yurt dışında kaçak olan Demir Çelik’in oğlu, terörden arananlar listesinde gri kategoride bulunan Savaş kod isimli Yoldaş Selim Çelik olduğu öğrenildi

Yakalanan terörist Yoldaş Selim Çelik ile beraber 1 tabanca, 2 uzun namlulu silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

HDP’Lİ DEMİR ÇELİK KİMDİR?

21 Aralık 1959 yılında Muş’un Varto ilçesinde doğan Demir Çelik’in babasının adı Selim, annesinin adı Şirinşah'dır.

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitiren ve serbest eczacı olarak çalışan Demir Çelik, Varto Belediye Başkanlığı yaptı. 2008-2010 yılları arasında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanlığı da yapan Demir Çelik, Halkların Demokrasi Partisi'nden (HDP) Muş Milletvekili olarak seçildi.

Orta seviyede İngilizce bilen Demir Çelik, evli ve 2 çocuk babasıdır.

hdp-demir-celik.jpg

YOLDAŞ SELİM ÇELİK KİMDİR?

Aslen Muşlu olup Savaş kod adını kullanan Yoldaş Selim Çelik'in hakkında pek bilgi bulunmuyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN