Fitch metodoloji değişikliğine gitti

Fitch metodoloji değişikliğine gitti

Fitch Rating's tarafından yapılan açıklamada, not değerlendirme kriterlerinde değişikliğe başvurduğunu bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, not değerlendirme kriterlerinde değişikliğe başvurduğunu bildirdi.

Fitch Rating's tarafından yapılan açıklamada, ülkelerin, uzun ve kısa dönem yabancı para birimi cinsinden kredi notları ile yerel para birimi cinsinden kredi notları arasındaki ilişkinin incelendiği, bazı kriterlerde değişiklik yapıldığı belirtildi.

Kuruluşun metodolojisindeki bu değişiklik sonucu, içinde Tayland, Kolombiya ve Türkiye'nin de yer aldığı 23 ülkenin yerel para birimi cinsinden kredi notları ve not görünümlerinde değişiklik yapıldı.

FİTCH'E GÖRE BBB- YATIRIM YAPILABİLİR DEMEK

Bu kapsamda Türkiye'nin de yerel para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notu "BBB"den, "BBB-"ye çekilirken, not görünümü ise durağan olarak belirlendi. Fitch'in not basamaklarında "BBB-" kredi notu, yatırım yapılabilir seviye olarak değerlendiriliyor.

Halihazırda Türkiye'nin yabancı para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notu da "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunuyor.

Fitch'in Türkiye'nin yabancı para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notuna ilişkin değerlendirmesini ise 19 Ağustos'ta yapması bekleniyor.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN