CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu! CHP'den istifa edecek mi? Resmen açıkladı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu! CHP'den istifa edecek mi? Resmen açıkladı!

28 Mayıs'taki seçimden bu yana sessizliğe bürünen ve seçimde alınan yenilgi sonrasında CHP Genel Başkanlığı koltuğundan istifa edip etmeyeceği merak konusu olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sessizliğini bozarak merak edilen soruları yanıtladı.

28 Mayıs'ta gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan cumhurbaşkanlığı seçimin ardından sessizliğe bürünen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ardından ilk kez bir canlı yayına katılarak sessizliğini bozdu. CHP'den istifa edip etmeyeceği merak konusu olan Kılıçdaroğlu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Seçimin ardından CHP'de 'parti içi değişim' tartışmaları başlarken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Değişim kurul, heyet değişimiyle olmaz. Toplumun istediği değişime kulağını kapatarak olmaz" ifadelerini kullanarak tartışmanın fitilini ateşlemişti. İmamoğlu'nun ardından ise CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay seçim sonuçları hakkında değerlendirmede bulunarak 'değişim' mesajı vermişti. Altay, açıklamasında 'Çekilmeyi bilmek lazım. Örgütü rahatlatmak lazım' ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu ve Altay'ın söz konusu bu açıklamaları sonrasında CHP'de bir değişim yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu olurken CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sözcü TV'de İsmail Saymaz ve Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

"DÜŞÜNCEM YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE KURULTAYIN YAPILMASI"

'Değişimin önünü' açtıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Altay ve İmamoğlu'nun değişim çağrısını 'güzel bir çağrı' olarak yorumladı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"6 lider ve 2 belediye başkanı arkadaşlarımızla alanlara çıktık mitinglerimizi yaptık. Beklediğimiz olmadı. Beklediğimizin olmamasını bizim üzerimizde üzüntüye yol açtığını kabul edersiniz, biz de insanız. Üzüldük ama yine de ben o akşam konuştum. 6 lider bir araya geldik, toplantı yaptık. Oturduk konuştuk nasıl bir yöntem izleyelim diye. MYK'yı, milletvekillerimizi topladık tüm ayrıntılarıyla çalıştık. Durumu değerlendirdik. Kimsenin hakkını yemek istemem, listelerde yer almayanlar da dahil çaba harcadı. Nerede bir boşluk varsa bir şekilde gidildi. Sonra şu karara vardık. Talep var, ne yapmamız gerekiyor, kurultayımızı toplayacağız. Eleştirileri aldık, kurultay kararı aldık. Yetkiyi yine partililerimize bıraktık. Kurultay yerel seçimlerden önce. Benim düşüncem yerel seçimlerden önce kurultayın yapılması.

DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ AÇTIK

Bu bir demokrasi yarışıdır. Toplumdaki kutuplaşmayı törpüledik. Sorunların çözümü için öncülük ettik. Bundan sonraki süreçte bayrağı teslim alanlar elbette daha ileriye taşıyacaktır. İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek herkes değişecek kimsenin kazık çakacak hali yok… CHP’de kişiler önemli değil. Değişimin önünü açtık. Aday olup olmamanın hiçbir önemi yok. Ben 'Adayım' demem. Partimizin kurumsal kimliği var. Bu seçim genel başkanın da seçileceği bir kurultay.

DEĞİŞİM ÇAĞRISI GAYET GÜZEL BİR ÇAĞRI

Değişim çağrısı gayet güzel bir çağrı. Ben değişime karşıyım diyebilir misiniz? Hayatın kendisi değişim üzerine inşa edilmiştir. Siz değişim talebinde bulunuyorsunuz, bu değişim olacak zaten, bugün olmazsa yarın. Partilerin kendi kurultaylarını yapmaları, üyelerini seçmelerini, bunlar hayatın değişiminin bir gereğidir. Bizim cinsiyet kotamız var, gençlik kotamız var. Bu değişim, belli bir zaman dilimi içinde oluyor. Değişimin kendi içinde evreleri var. Değişim talebi olabilir.

Belediye Başkanları seçildikleri beldeye hizmet etmek zorundalar, birinci öncelikleri budur. Halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti. Benim bunu dillendirmem kadar doğal ne olabilir. Halk sizi seçti İstanbul'a, Ankara'ya, Adana'ya... Siz buraları bırakın başka işlerle uğraşın; olmaz.

Siyasetin temeline aykırıdır bu. Şu anlama gelmesin, siyaset yapmasın anlamına gelmiyor. Öncelik budur. İstanbullu, Ankaralı seni seçti, buralara hizmet edin diye. İşin doğası gereği kuralı da budur. Sadece orada kalın hiçbir iş yapmayın olmaz. Genel siyasetin içinde de yer alabilirler. Ben CHP Genel Başkanı olarak İstanbul Büyükşehir'in ne olması gerektiğini düşünmek zorundayım. Yeni bir CHP'li tarafından yönetilmesi gerekir. Şu anda CHP'li tarafından yönetilmezse bu bizim için ciddi bir sorun olur. Kazandığımız bir Büyükşehir Belediyesi'ni başka bir partiye neden verelim? İmamoğlu aday olabilir. Arkadaşlar olabilirler, neden oluyorsunuz demem. Ben İstanbul sorununun çözülmesini isterim."

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu bu açıklamaları, 'Genel Başkanlık koltuğundan ayrılacak' şeklinde yorumlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN