Dünya starları salgında ‘yoksullaşanlar’ için sahnede

Dünya starları salgında ‘yoksullaşanlar’  için sahnede

Ed Sheeran, Billie Eilish, Ricky Martin, BTS ve Weeknd gibi birçok dünya starı Kovid salgınında aşırı yoksullaşan 160 milyon insana yardım için sahneye çıkacak. Hugh Evans’ın kurduğu Global Citizen’in organize ettiği konserde ekonomisi iyi ülkelerden ve büyük şirketlerden aşı, kıtlık ve eğitim bağışı için 400 milyon dolar toplanması hedefleniyor. 6 gün boyunca gece gündüz sürecek konser bütün dünyada canlı izlenecek.

Saliha Sultan

Global Citizen (Dünya Vatandaşı) Hareketi, Kovid salgının yarattığı küresel krizde yara alan ülkelerin toparlanmasına fayda sağlamak için 25 Eylül’de 6 gün sürecek 24 saatlik bir canlı konser organizasyonu yapacağını duyurdu.

New York’taki Central Park’tan Paris’teki Champ de Mars’a, Londra’dan, Los Angeles’a, Lagos’tan, Sidney’e, Rio de Janeiro’dan Seul’e kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleşecek ve Global Ctizen Live’da canlı yayınlanacak konserlerde Ed Sheeran, Billie Eilish, BTS, Ricky Martin, Demi Lovato ve Weeknd gibi müzik dünyasının starları şarkı söyleyecek. Coldplay, Shawn Mendes, Lizzo, Andrea Bocelli, Metallica, Lorde, Doja Cat, Keith Urban, Usher, HER, Duran Duran, Femi Kuti, Lang Lang gibi isimlerin de konserde sahne alacağı belirtiliyor. Konser ayrıca BBC, YouTube, Hulu gibi birçok platformda da yayınlanacak.

SALGIN 160 MİLYON İNSANI YOKSULLUĞA İTTİ

Global Citizen Hareketi’nin lideri Hugh Evans yardım konserini şu ifadelerle duyurdu: “Kovid-19, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma yolundaki ilerlemeyi büyük ölçüde tersine çevirerek 160 milyondan fazla insanı aşırı yoksulluğa itti. Şu anda kıtlığın eşiğinde 40 milyondan fazla insan var. Fortune 500 şirketlerinin çoğu bilime dayalı karbon azaltma hedefleri belirlemediği için iklim değişikliği konusunda da ilerleme durdu. Verilen hasarı düzeltmek için dünya liderlerini ve büyük şirketleri de dahil ederek, dünyayı bu salgından birlikte kurtulmayı sağlamaktan sorumlu tutmalıyız.” Yardım konserinde hükümetlerden ve şirketlerden bir milyar doz Kovid aşısı, 6 milyar dolar kıtlık yardımı ve eğitim-iklim programları için toplam 400 milyon dolar bağış toplanması hedefleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, kampanyaya destek veren siyasiler arasında yer alıyor. Global Citizen 2020’de benzer bir yardım konserine imza atmıştı. Konserde Lady Gaga, Elton John ve Rolling Stones gibi birçok sanatçı sahne almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN