Fransız askısı nedir?

Fransız askısı nedir?

Fransız askısı, Fransa'da geliştirilen ameliyatsız bir yüz germe işlemidir. Polyester olmayan silikon malzemeden yapılan esnek iplerle cildi gerdirme işlemi olan bir yüz askısı prosedürünü içerir. Fransız askısı işlemi kısa sürede yapılır.

Ameliyat olmak istemeyen ve cildinin genç görünümünü geri kazandırmak isteyen kadın ve erkekler için Fransız askısı ideal bir uygulamadır. Cerrahi yüz operasyonuna alternatif olan Fransız askısı, normal cilt yaşlanma sürecini geciktirmek için kullanılmaktadır.

FRANSIZ ASKISI NEDİR?

Fransa'da geliştirilmiş, iç malzeme olarak polyester, dış malzeme olarak silikondan yapılmış esnek ipler kullanılarak gerçekleştirilen ‘AMELİYATSIZ’ bir yüz germe işlemidir. Fransa'da yüksek teknolojilerle geliştirilen ‘İPLİK KALDIRMA’ tekniği kopma riski olmayan "dinamik kaldırma" özelliğine sahip güçlü iplerden oluşmaktadır. Fransız germe, yüz mimikleri ile buna göre gerilebilen, çarpık yüz ifadesine neden olmadan yüzü yukarı kaldırabilen ve 4-6 yıl kalıcı olan bir ipliktir. Zamanla çevresel ve genetik faktörler nedeniyle yer çekimine direnmekte zorlanan cildimiz gevşeyebilir, sarkabilir ve derin kırışıklıklar geliştirebilir. Fransız askısı, yüz hatlarını ve yüz ovalini yeniden yapılandırmak, sarkık kaşları kaldırmak, dudak, burun, çene hafifletmek için kullanılan oldukça başarılı, uzun ömürlü ve etkili bir yöntemdir.

FRENCH LİFT’İN DİĞER İPLİKLERDEN FARKI

Kullanılan ipler kalıcıdır ve ortalama 5 yıl etki süresi ile diğer iplere göre daha uzun etkiye sahiptir. İpler kalıcı olduğu için yıllar süren işlemlerden sonra tekrar sıkılaştırmak ve germek mümkündür. Fransız askısı, diğer çentikli iplere göre daha fazla ve daha güçlü çentikler içerir. Bu nedenle çok daha güçlü bir çekme kuvveti ve sıkılaştırma sağlar.

KİMLERE UYGULANIR?

Ameliyat olmak istemeyen veya ameliyat edilemeyenler
Yüzün bir tarafında kısmi yüz felci olanlar
30-60 yaş aralığında derin kırışıklık ve sarkıklıklar olan kadın ve erkekler
Kaşları düşük olanlar

AVANTAJLARI

Fransız askısının esnek yapısı sayesinde mimiklere uyum sağlar ve 5 yıl kadar uzun süre doğal görünümünü bozmadan etki gösterir. Dikiş gerektirmez ve iz oluşmaz. İşlem öncesi lokal anestezi uygulandığı için herhangi bir ağrı hissetmeden rahatlıkla gerçekleştirilir. İşlemden hemen sonra iş ve sosyal hayatınıza dönebilirsiniz.

KALDIRMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Fransız askısı işlemi lokal anestezi altında ve kısa sürede (yaklaşık 30-40 dakika) gerçekleştirilir. İpler genellikle kişinin ihtiyacına göre 2 veya 3 çift iplik (askı) şeklinde yüzün her iki yanına yerleştirilir. Dikiş gerektirmez ve iz oluşmaz.

İŞLEMDEN SONRA NE YAPILMALI?

Fransız askısı işleminden hemen sonra hasta günlük rutine dönebilir. İşlem sonrası hafif morarma, şişlik ve ağrı olabilir. Bu, soğuk kompres ve basit ağrı kesiciler kullanılarak ortadan kaldırılır. İlk üç hafta ağız çok fazla açılmamalı ve aşırı mimikler kullanılmamalıdır. İşlemden sonra 3 hafta boyunca yüz üstü yatırılmamalı ve yüz ovuşturulmamalıdır. Yüz yıkama sırasında sadece yukarı doğru hareketler yapılmalıdır.

YAN ETKİLER NELERDİR?

Fransız askısı prosedürü oldukça güvenilir bir yöntem olmasına rağmen uzmanın tecrübesi çok önemlidir. İşlem sırasında asimetri oluşursa o anda düzeltilebilir ve işlemden sonraki 3 hafta içinde de düzeltilebilir. Geçici kızarıklık, ödem, morluk, Fransız askısı işleminin sonrasında genel olarak antibiyotik, antiinflamatuar analjezikler önerilmektedir. Kaldırma derecesine göre işlemden birkaç gün sonra cilt kıvrımları kaybolur.

fransiz-askisi-nedir.jpg

CERRAHİYE ALTERNATİF Mİ?

Yaşlanma belirtilerinden kurtulmaya yönelik cerrahi prosedürler uzun süreli sonuçlar sağlar, ancak maliyet ve uzun iyileşme süreleri hastaların yeniden düşünmesini sağlar. Cerrahi olmayan prosedürler kalıcı bir sonuç vermez ve cerrahiye alternatif olarak önerilse bile hastalar genellikle cerrahi prosedürleri tercih ederler.

Ameliyatsız yüz germe ve ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamalarının başarılı bir şekilde uygulanmasıyla son yıllarda bu eğilimin tersine döndüğü söylenebilir. Fransa'da geliştirilen cilt dostu silikon malzeme ve polyester olmayan iç iplik, sarkmaların düzeltilmesi ve genç yüz görünümünü geri kazanmada kullanılan güvenli ve ameliyatsız bir yöntemdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN