Fuat Oktay'dan emekli amirallere: Taşıdıkları rütbe ağır geliyorsa biz hafifletmesini biliriz

Fuat Oktay'dan emekli amirallere: Taşıdıkları rütbe ağır geliyorsa biz hafifletmesini biliriz

Son dakika haberi... Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli 104 amiralin 'Montrö bildirisi'ni "Bu, bir vesayet bildirisidir, bir darbenin ön bildirisidir" diyerek nitelendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Eğer ki taşıdıkları rütbe, sıfatlar ağır geliyorsa biz onların yükümlülüklerini, ağırlıklarını hafifletmesini biliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli 104 generalin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un katıldığı bir programda, Montrö Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı tarafından feshinin mümkün olup olmadığı yönündeki bir soruya bunun "teknik olarak yapılabileceği" yanıtını vermesinin ardından yayımladığı 'Montrö bildirisi'ne sert sözlerle tepki gösterdi. 

'BU BİR DARBENİN ÖN BİLDİRİSİDİR'

Bildiriyi 'vesayet bildirisi' olarak nitelendiren Fuat Oktay, "Bu, bir vesayet bildirisidir, bir darbenin ön bildirisidir" diyerek şu sözleri kaydetti:

"Kimse sulandırmaya çalışmasın, ne CHP ne de başka birilerinin bunu sulandırma gibi bir hakları yoktur.

'EĞER RÜTBELERİ AĞIR GELİYORSA...'

Eğer ki taşıdıkları rütbe, sıfatlar ağır geliyorsa biz onların yükümlülüklerini, ağırlıklarını hafifletmesini biliriz. Milli iradeye kesinlikle saldırı vardır, silahlı kuvvetlere, milletin kendisine, başkomutana saldırı vardır. Buna sessiz kalacak değiliz.

Hiç kimsenin hele hele 'emekli' diye eski üniformalarını, bembeyaz o üniformayı kirletmeye hakkı yoktur. Biz üniformalı teröristleri gördük 15 Temmuz'da... Nasıl gereğini yaptıksa bugün de gereğini tereddütsüz yaptık ve yapacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN