Funda Eryiğit kimdir, nerelidir ve kaç yaşında? Bir Başkadır'da Ruhiye karakterini canlandırdı

Funda Eryiğit kimdir, nerelidir ve kaç yaşında? Bir Başkadır'da Ruhiye karakterini canlandırdı

Netflix’in yeni dizisi Bir Başkadır’da Ruhiye karakteriyle sevenleriyle buluşan Funda Eryiğit, Kanal D’nin sevilen dizisi Poyraz Karayel’e 3. sezondan itibaren dâhil olmuştu. Aslen Samsunlu olan Funda Eryiğit, Hollanda’da doğdu.

İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü okuyan Funda Eryiğit, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen Sessizlik oyununda oynadı. Buradaki performansıyla en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen Funda Eryiğit, sahne aldığı oyunlardaki karakterleri başarılı bir şekilde canlandırıyor.

BİR BAŞKADIR RUHİYE KİMDİR?

Netflix’in dizisi Bir Başkadır’da Ruhiye karakterine Funda Eryiğit hayat veriyor.

FUNDA ERYİĞİT KİMDİR?

6 Kasım 1984’te Hollanda’nın Zwolle kentinde doğan Funda Eryiğit, aslen Samsun Bafralıdır. Kadir Has Anadolu Lisesi'ni bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden ve sonradan da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olan Funda Eryiğit, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2012-2013 sezonunda sahnelediği Sessizlik ismindeki oyundaki performansıyla 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödüllerinde müzikal/komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.

17. Afife Tiyatro Ödüllerinde en iyi kadın oyuncu dalında aday olan Funda Eryiğit, 2016’daki Poyraz Karayel dizisinde oynadı.

FUNDA ERYİĞİT'İN OYNADIĞI DİZİ VE FİLMLER

2008-2009 yıllarında yayınlanan Canım Ailem dizisinde başrol oynayan Funda Eryiğit, ardından Uçurum, İstanbul'un Altınları, Karadayı, Eski Hikaye, Poyraz Karayel, Gecenin Kraliçesi ve Mehmed Bir Cihan Fatihi dizilerinde ekran karşısına çıktı

Can Kırıkları dizisinde Zeynep karakterini canlandıran Funda Eryiğit, 2015 yapımı Limonata ve Yok Artık filmlerinde yardımcı karakter rolünde yer alırken 2016'daki Tereddüt filminde başrol oynadı.

funda-eryigit-kimdirr.jpeg

BİR BAŞKADIR DİZİSİNDE RUKİYE KARAKTERİYLE İZLEYİCİSİYLE BULUŞTU

Funda Eryiğit, Netflix dizisi Bir Başkadır’da Rukiye karakterini canlandırıyor. Bir terapist odasında başlayan ve 8 bölümden oluşan Bir Başkadır dizisi, farklı sosyo-ekonomik geçmişlerden gelen ve İstanbul’un canlı ve renkli hayatında şaşırtıcı tesadüflerle yolları birleşen kendine özgü bir grup karakteri anlatıyor. Bu karakterler ya karmaşık bir geçmişle hesaplaşmak ya da ya yeni bir yola yürümek zorunda kalıyor.

funda-eryigit-kimdirrr.jpg

Yönetmenliğini ve senaryosunu Berkun Oya'nın yaptığı Bir Başkadır'da Yasin karakterine Fatih Artman, Meryem karakterine Öykü Karayel, Ruhiye karakterine Funda Eryiğit hayat veriyor.

funda-eryigit-kimdirrrr.jpg

Bir Başkadır dizisinde Tülin Özen, Defne Kayalar, Bige Önal, Derya Karadaş, Alican Yücesoy, Settar Tanrıöğen, Öner Erkan, Nesrin Cavadzade ve Gökhan Yıkılkan gibi isimler yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN