Google film öneri uygulaması geliştirdi

Google film öneri uygulaması geliştirdi

Google, filmseverlerin seveceği bir özelliği yakında tüm dünyada kullanıma sunacak.

Filmseverlerin çok hoşuna gidecek bir özellik yakında tüm dünyada kullanıma sunulacak. Google, sevilen filmlere göre öneri yapacak algoritmaya sahip bir özellik geliştirdi. Özelliğin arayüzü ve çalışma mantığı ise Tinder'a benziyor.

Netflix, Amazon Prime, Hulu ve daha nice yayın hizmeti sunan platformun çıkmasının ardından piyasadaki izlenecek içerik sayısın büyük artış yaşandı. Dizi ve filmseverlerin izlemek isteyeceği şeyleri bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen özellik, başarılı olursa ilerleyen dönemde tüm dünyada kullanıma açılacak.

SİZE YOL GÖSTERECEK

Şu anda sadece ABD'deki kullanıcılar tarafından kullanılabilen özellik için Google'ın ürün yöneticilerinden Matt Sheets, "Tüm platformlardaki seçeneklerin hepsinden haberdar olup aralarından seçim yapmak kolay değil. Eğer benim gibi birkaç farklı yayın platformunda üyeliğiniz varsa, izlemek istediğiniz bir şeyler bulmak çok zamanınızı alabilir. Bu nedenle isabetli öneriler için Google'da size kolay bir yol oluşturduk."

Google'ın öneri özelliği, kullanıcılar arama motorunda "ne izlenir?", "izlenecek en iyi filmler" gibi aramalar yaptığında "sizin için en iyi öneriler" bölümüne gidebilmeleri için onlara sunulacak. Daha sonra kendilerine önerilen dizi, film veya televizyon şovlarını Tinder mantığıyla sağa, sola kaydırarak beğenip beğenmediklerini belirtecekler. Bu beğeni tercihleri ise kullanıcıya önerilecek içerikler için bir öneri havuzu oluşturacak ve devamlı yenilenecek.

Ayrıca önerilen yapımların hangi platformlarda izlenebileceği bilgisi de verilecek. Kullanıcılar üye oldukları platformları belirterek kendilerine yapılacak önerileri daha da kişiselleştirebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN