Google Kuzgun Acar'ı da unutmadı

Google Kuzgun Acar'ı da unutmadı

Google heykeltıraş Kuzgun Acar'ı unutmadı, Acar'ın doğum gününü özel logo ile kutladı.

Google, heykeltıraş Kuzgun Acar'ın doğum gününü özel logo ile kutladı.

İnternet kullanıcıları, Google ana sayfasında Türkiye'de çağdaş heykel sanatının öncülerinden kabul edilen Acar'ın 93'ncü yaş günü için hazırlanan doodle ile karşılaştı.

01.jpg

KUZGUN ACAR KİMDİR?

Kuzgun Acar, 28 Şubat 1928'de İstanbul'da dünyaya geldi. Sultanahmet Ticaret Lisesi'ni bitirdikten sonra 1948'de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi heykel bölümüne girdi, Rudolf Belling'in öğrencisi oldu. Daha sonra Ali Hadi Bara ve Zühtü Müridoğlu'nun atölyesinde eğitimini tamamladı.

Öğrencilik yıllarında Bara'nın sanat anlayışından etkilenerek soyut çalışmalara yöneldi. 1953'te mezun olduktan sonra serbest çalışmaya başladı ve aynı yıl ilk kişisel sergisini düzenledi. Demir, çivi, tel ve ahşap malzeme ile heykeller üretti.

PARİS'TE SERGİ AÇTI

1961'de Paris Bienali'nde birincilik kazanan Acar, aldığı bursla Fransa'ya gitti. 1962'de Paris Modern Sanatlar Müzesi'nde sergi açtı, sergideki bir yapıtı ile iki deseni müze tarafından satın alındı. Paris'te geçirdiği 1 yıldan sonra İstanbul'a dönen Acar, heykeli, işhanı ve otel gibi yapılara bir süsleme unsuru olarak katmak için çalışmalar yaptı.

MERDİVENDEN DÜŞTÜ

Fransa'da Havre Müzesi'nde ve Lacloche Galerisi'nde 1962 ve 1963'de iki kişisel sergi düzenledi. 1966'da da Rodin Müzesi'nde eserlerini sergiledi ve böylece Avrupa sanat çevrelerinde de tanındı.

Acar, Marmara Adası'na bir çalışması sırasında merdivenden düştü ve beyin kanamasına bağlı olarak 4 Şubat 1976'da 48 yaşında hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN