Göstericilerin adliyeye sevk edilmesiyle birlikte kaymakamlıktan jet hızı ile 'boğaziçi' yasağı geldi

Göstericilerin adliyeye sevk edilmesiyle birlikte kaymakamlıktan jet hızı ile 'boğaziçi' yasağı geldi

Kadıköy'deki Boğaziçi eylemlerine katıldıkları iddiası ile gözaltına alınan 61 kişi Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Kartal Kaymakamlığı adliye önünde yapılabilecek olası protestoları önlemek için 7 günlük yasak duyurusu yaptı.

Kartal Kaymakamlığı, Boğaziçi gösterilerinde gözaltına alınanların Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilmesinden hemen sonra ‘7 günlük yasak’ açıklaması yaptı. Yapılan duyuruda 'suç işlenmesinin, müessif ve provokatif olayların önlenmesi' için yasak kararı alındığı açıkladı. 

KARTAL'DA 7 GÜNLÜK YASAK

 Kartal Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçedeki tüm kapalı ve açık alanlarda 7 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünün yasaklandığı duyuruldu.

Kartal Kaymakamlığı yaptığı son dakika açıklamasında, ilçedeki gösteri ve yürüyüşlerin 7 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Kartal Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden; 08.02.2021 Pazartesi günü ilçemizde bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanma çağrıları yaptıkları anlaşılmıştır. ilçemizde yapılmak istenilen toplanmaların; huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, suç işlenmesinin, müessif ve provokatif olayların önlenmesi, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı il idaresi Kanunu'nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca açık ve kapalı tüm alanlarda 08.02.2021 gününden itibaren yedi (7) gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

kadikoy-bogazici-001.jpg

61 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolara destek olmak için İstanbul, Kadıköy'de 2 Şubat akşamı protesto eylemi yapıldı. Düzenlenen gösterilere katıldığı iddia edilen 61 kişi çeşitli adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. 

Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 61 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından otobüslerle getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi ve Eyüpsultan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan 61 şüpheli Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

kaymakamlik-kartal.jpg

KADIKÖY PROTESTOSUNDA NELER OLDU? 

 

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 Şubat'ta yapılan eylemde 159 kişinin gözaltına alınması 3 Şubat'ta Kadıköy’de planlanan eylemde protesto  edildi. Valiliğin ve Kaymakamlığın yasakladığı eyleme demokratik kitle örgütleri ve birçok siyasi parti temsilcileri katıldı. Kadıköy Rıhtım'da toplanan vatandaşlara polis müdahale etti.

Polis, eylemin Kadıköy Kaymakamlığı’nca yasaklandığı belirtirek “Toplum sağlığını korumak açısından sosyal mesafe ve maske kuralına uyalım. Kadıköy Kaymakamlığı’nca yapılacak olan gösteri ve yürüyüşler için yasaklama kararı alınmıştır, lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde müdahale edilecektir” anonsu geçti.

Polis, anonslar ardından biber gazlı ve plastik mermili müdahalede bulundu. Polis, eylemdeki öğrencileri ve yurttaşları gözaltına aldı.

kadikoy-bogazici.jpg

MÜDAHALE SONRASI EYLEMLER ARA SOKAKLARDA 

Biber gazı ve plastik mermi kullanılarak yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan öğrencilerden bazıları gözaltına alındı. Eylem ara sokaklarda geç saatlere kadar sürdü.

baris-atay-kadikoy.jpg

TİP'Lİ BARIŞ ATAY, GÖZALTINA ALINMAK İSTENDİ

Kadıköy'deki eyleme destek vermek isteyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, müdahale sırasında polis tarafından darp edilip gözaltına alınmak istendi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN