Gözler FED'de! İşte dolarda ilk rakamlar

Gözler FED'de! İşte dolarda ilk rakamlar

İstanbul serbest piyasada dolar 7,5000 liradan, euro ise 8,9300 liradan güne başladı. Fed Başkanı Powell’ın bu akşamki açıklamaları piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak.

Serbest piyasada 7,4980 liradan alınan dolar, 7,5000 liradan satılıyor. 8,9280 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 8,9300 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,4970 lira, euronun satış fiyatı ise 8,9320 lira olmuştu.

GÖZLER FED KARARINDA

Piyasalarda gözler bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında olacak. Fed 2020 yılı Mart ayında faizi 100 baz puan aşağı çekerek bugünkü seviyeleri getirmişti. Fed o tarihten sonra düzenlediği 7 toplantıda faiz oranına dokunmadı. Fed'in gösterge faiz aralığı yüzde 0,00-0,25 seviyesinde bulunuyor. 

Fed, aynı saatte 'Ekonomik Projeksiyon' sonuçlarını da açıklayacak. 17 Fed yetkilisi 3 ayda bir ABD'nin işsizlik, enflasyon, ekonomik büyüme ve faiz oranlarıyla ilgili önümüzdeki 3 yıl ve uzun döneme ilişkin tahminde bulunuyorlar. Kararın ardından Başkan Jerome Powell, basın toplantısı düzenleyecek ve soruları yanıtlayacak. Özellikle ABD tahvil getirilerinde yaşanan sert yükselişe ilişkin mesajlar önemli.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN