Greta, Biden'ı yetersiz buldu

Greta, Biden'ı yetersiz buldu

ABD başkanlığı görevini yeni devralan Biden'ın, iklim değişikliği konusunda attığı adımlar genç iklim aktivisti Greta Thunberg'i yeterince inandıramadı.

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, ABD'de son seçimlerde destekçisi olduğu Başkan Joe Biden'ın iklim değişikliği konusundaki icraatlarını zayıf  bularak, Paris İklim Anlaşması sözleşmesi kapsamında küresel sıcaklıktaki artışı 1.5 °C'nin altında tutma çabalarıyla uyuşmadığını söyledi.

MSNBC kanalından Mehdi Hasan'a konuşan Thunberg'den  Biden'ın iklim değişikliği politikalarına puan vermeniz gerekirse ne söylersiniz sorusuna, "Bunu isteyeceğiniz kişi ben değilim. Ben yalnızca bir gencim, bu gibi puanlamalar yapma yetkim yok. Bu konudaki fikrim önemsiz" diyen Thunberg şöyle devam etti:

"Onun yerine bilime kulak vermeli ve Biden'ın politikalarının 1.5, hatta 2 °C'nin altında kalma hedefiyle uyumlu olup olmadığına bakmalısınız. Göreceksiniz ki, hayır, bilimin söyledikleriyle yeterince uyumlu gitmiyor. Bunu ben söylemiyorum, veriler söylüyor. 

 

Zor olduğunu biliyorum ve dürüst olmak gerekirse şu anda politikacıların yerinde olmak istemezdim. Ne kadar zor olduğunu hayal dahi edemiyorum. Ama Biden'dan yalnızca iklim krizini bir kriz olarak ele almasını istiyorum."

Greta Thunberg, "Biden seni arasa ve sihirli değneğini kullanabileceğini söylese ondan ne yapmasını isterdin?" çarpıcı sorusuna karşılık "Hiçbir şey. Bu demokratik olmazdı ve demokrasi sahip olduğumuz en değerli şey" cevabını verdi.

ekran-alintisi-greta.jpg

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN