GSM şirketlerinden abonelerine SMS tuzağı

GSM şirketlerinden abonelerine SMS tuzağı

Bir GSM operatörünün Hediyeli Soru Servisi’ne istemedikleri halde abone edildiklerini iddia eden müşteriler isyan etti. Mobil telefonlarından internet ortamında gezinirken açılır sayfalar nedeniyle mağdur edildiklerini söyleyen aboneler, ayda en az 28 TL’nin faturalarına yansıdığını ileri sürdüler.

HABER MERKEZİ

GSM operatörlerinin müşterilerine sunduğu bazı SMS servisleri, zaman zaman şikayetlere neden oluyor. Son günlerde, bir GSM şirketinin, “Hediyeli Soru Servisi” de tüketicileri adeta isyan ettirdi. “Soruları doğru cevaplayın, haftalık 1 GB internet, konuşma ve SMS paketlerini kazanın!” sloganıyla çalışan servisin kendilerini mağdur ettiğini ve aylık en az 28 TL’nin faturalarına yansıdığını ileri süren aboneler, servise abone olmadıklarını savundular. Aboneler, servise abone olmamalarına rağmen SMS olarak soruların telefonlarına geldiğini ve bu soruları yanıtlamadıkları halde de servis ücretinin faturalarına yansıdığını iddia ettiler. Şikayetlerini internet ortamındaki çeşitli platformlardan dile getirmeye başlayan aboneler, GSM şirketini arayıp SMS yolunu da denediklerini ve buna rağmen servisi iptal edemediklerini de ileri sürdüler.

17-05/16/ekran-resmi-2017-05-16-004457.png

Tüketicilere yönelik forumlardan birinde şikayetini dile getiren bir kullanıcı, yaşadığı mağduriyeti ise şu şekilde dile getirdi: “Fatura tutarım da anlam veremediğim 20 TL’lik bir kısım için müşteri hizmetleriyle görüştüm. Hattımın Hediyeli Soru diye bir servise aboneliği olduğu söylendi. Nasıl abone oldum peki? Sık sık telefon görüşmesi yapan biriyim, görüşme sonrası ekrana bir pop-up çıkıyor, hemen tamam ya da iptal butonuna basıyorsunuz. Hemen üyeliğiniz alınıyor. Sonra siz fark etmeden mesajlar geliyor. Birine dahi cevap vermiyorum ama faturama yansıyor. Servis sağlayıcıyı da, GSM şirketini de aradığımda bana üye olmuşsunuz diyorlar.”

‘ONAYLAMADAN ABONE OLDUM’

Bir başka şikayette de, “Bir GSM şirketi, benim insiyatifim dışında bir abonelik başlatıp benden para talep ediyor. Hediyeli Soru Servisi’ne abone olmuşsunuz diyor. Yahu abone olabilmem için bir şeyi onaylamam gerekiyor. Şirket, ortağı olduğu servis sağlayıcısından bir haber! Kiminle çalıştığını, karşı tarafta kimin olduğuna dahi hakim değil! “ denildi.

‘HEDİYE’ YAZISINI GÖREN TIKLIYOR

Karar’ın ulaştığı GSM şirketi de, servisin bir şirket aracılığıyla sağlandığını, ancak bu tür durumlarda da SMS yolu ile bir iptal etme seçeneği olduğunu kaydettiler. Servis sağlayıcı şirket ise abonelerin bu servise Pop-Up (Açılan sayfalar) ve SMS yolu ile abone olabileceğini belirtiler. Şirket yetkilileri, bu tür durumlarda abonelerin internet ortamında iken açılan sayfalarda 1 GB internet hediye seçeneğini gördüklerini ve pop-up sayfalarındaki bu seçeneğe onay verdiklerini ileri sürdü. Aksi halde de, iki sayfa halinde çıkan onay seçeneğinin kullanıcılardan bağımsız devreye giremeyeceğini savundular. Buna rağmen servisten çıkmak isteyenlerin de SMS yolu ile servisi iptal edebildiklerini kaydettiler.

KATI POLİTİKALAR UYGULANMALI

GSM şirkeklerinin abonelerini mağdur etmeleri üzereine açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar da, Karar’a konuşarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) katı politikalar uygulaması gerektiğini söyledi. Çakar, “Bu ve buna benzer çok fazla şikayet bizlere de geliyor. Gelen şikayetler çeşitleniyor da. Biz bu tür şikayetlere karşı BTK’nın çok fazla katı politikalar uygulamasından yanayız. Aslında bu tür sorunlar tüm dünyada yaşanıyor. Her ülke de çeşitli önlemler alınıyor. Bu açıdan BTK da Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı eşgüdümünde yeni önlemler getirmeli “ dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN