1. sınıflar okula ne zaman başlayacak? İşte MEB uyum haftası tarihleri

1. sınıflar okula ne zaman başlayacak? İşte MEB uyum haftası tarihleri

İlkokul, ortaokul, lise sınıflarında okul zili 6 Eylül 2021 Pazartesi günü çalacak. Yüz yüze eğitimle başlayacak yeni eğitim sezonu öncesinde, 1. sınıfların okula alışmasını sağlamak amacıyla 31 Ağustos-3 Eylül 2021 günleri arasında 'okula uyum haftası' yapılacak. İşte, 1. sınıf uyum haftası ve okula başlangıç tarihi...

2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasına günler kala öğrencilerin heyecanı dorukta. İlk okula adım atacak 1. sınıf öğrencilerinin aileleri de sevinç ve heyecan yaşıyor. Uzun bir aradan sonra tüm kademelerdeki okullarda yüz yüze eğitim yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor.

1. SINIFLAR NE ZAMAN OKULA BAŞLAYACAK?

Bu yıl eğitim hayatına başlayacak 1. sınıf öğrencileri, okula uyum sağlamaları amacıyla 1 hafta erken okula başlayacak. 2021-2022 MEB eğitim takvimine göre, 1. sınıf öğrencileri 31 Ağustos 2021 Salı günü 'uyum haftası' kapsamında okula gidecek.

2021 OKULA UYUM HAFTASI NE ZAMAN?

Yeni eğitim sezonunda öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı günü başlayacak.

Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 günleri arasında 'uyum haftası' eğitimleri gerçekleştirilecek.

2021-2022 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin 6 Eylül 2021 Pazartesi günü okullarında yüz yüze eğitime başlayacaklarını açıkladı.

Sömestr tatili 21 Ocak-7 Şubat 2022 günleri arasında 15 gün sürecek. İkinci dönem 7 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. Okullar 17 Haziran 2022'de kapanacak ve yaz tatili başlayacak.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

OKULLARDA KORONAVİRÜS PCR TESTİ ZORUNLU MU?

İçişleri Bakanlığı'nın "Bazı Faaliyetler için PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgesine göre, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren uygulanmak üzere, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa negatif PCR testi yaptırması zorunlu olacak. Testi pozitifi çıkan öğretmen ve personel, okullara giremeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN