2000 yılından sonra emekli olanlara ara zam müjdesi! Zam miktarı belli oldu, yüzleri güldürecek

2000 yılından sonra emekli olanlara ara zam müjdesi! Zam miktarı belli oldu, yüzleri güldürecek

EYT kanun düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından emeklilerin aldıkları maaş dengesizliği, bazı mağduriyetlere neden oldu. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar daha az maaş alırken, ara zam için harekete geçildi. İşte, emekli maaşı son dakika haberi...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine ek olarak refah payı açıklanmış ve emekli maaşlarında yüzde 30 artış yapılmıştı. Fakat 2000 yılından sonra emekli olan kişilerin yaşadığı bazı sıkıntılar Türkiye Emekliler Derneği tarafından uzun süredir dile getiriliyor.

2000 sonrasında emekli olan ve diğer emeklilere göre daha az maaş alan kişilerin mağduriyetinin giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bir çalışma komisyonu kuruldu. Bu komisyonun yaptığı çalışmalar sonucunda emekli maaşlarına 1300 TL artış yapılacak.

EMEKLİLER İNTİBAK ZAMMI BEKLİYOR

Konuyla ilgili olarak milyonlarca emekli, yapılacak olan intibak zammını bekliyor. Türkiye Emekliler Derneği, bu sorun ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndermişti. Erdoğan ise gönderilen mektubu ilgili kişilere iletti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konuyla alakalı bir çalışma grubu oluşturulduğu öğrenildi. Yıllardır konuşulan intibak zammı, 2000 yılından sonra emekli olanların mağduriyetlerinin giderilmesi için bu yıl hayata geçirilecek. Böylelikle emekli vatandaşların maaşlarına iyileştirme zammı uygulanmış olacak.

13000 TL ARA ZAM GELİYOR

Emeklilerin maaşlarına 1300 TL ara zam yapılması bekleniyor. İntibak zammı düzenlemesi sadece 2000 yılındam sonra emekli olan vatandaşları kapsıyor. 2000 öncesi SGK emeklileri ve BAĞ-KUR emeklileri bu kapsama girmiyor. Buna bağlı olarak 2000 öncesinde emekli olan kişiler bu maaş zammından yaralanamayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN