İzmir tek renk

İzmir tek renk

Seçime 13 gün kala Millet İttifakı liderleri büyük İzmir mitinginde bir araya geldi. Gündoğdu Meydanı'nda toplanan gösterişli kalabalıkla birlikte genel başkanlar moral depoladı, konuşmalardaki vurgu 'Kazanacağız' oldu. Liderler 85 milyona ortak vaatte bulundu: 15 Mayıs'ta daha çok demokrasi daha çok adalet daha çok liyakat daha çok zenginlik gelecek.

Millet İttifakı'nın büyük İzmir mitingi için vatandaşlar Gündoğdu Meydanı'na akın etti. Meydanda parti bayrakları değil yalnızca Türk bayrakları bulunması dikkat çekti. Liderler eşleriyle sahneye çıkarken İBB Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş da birer konuşma yaptı.

KILIÇDAROĞLU: HİÇ AYRIMSIZ 85 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ

Bay Kemal'in sözünü veriyorum. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Oy versin vermesin 85 milyonu kucaklayacağız.

Bu seçim demokrasiyi yeniden inşa etme, kadın eşitliğini sağlama seçimi. 14 Mayıs ayrışma değil kucaklaşma seçimi.

Türkiye'ye baharı, huzuru getireceğiz. Bu ülkeye kardeşliği getireceğim, çiftçiyi toprakla buluşturacağım göreceksiniz.

Her kadının sosyal güvencesi olacak. 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek ve tamamı yatırıma ayrılacak.

DAVUTOĞLU: TEMİZ SİYASET YAPACAĞIZ DEVLETİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Biz gelirsek özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Bağımsız yargıyı tesis edeceğiz.

Millete siyasi ahlâk, temiz siyaset sözü veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tüm kurumlarıyla ayağa kaldıracağız.

Korku yaymak istiyorlar ama hiçbir güç milli iradeye hakim olamayacak. 14 Mayıs’ta her bir oya sahip çıkacağız.

Seçime 6 ilkeyle giriyoruz. Özgürlük, demokrasi, adalet, insana yakışır ekonomik standart, temiz siyaset, güçlü devlet.

KARAMOLLAOĞLU: HER VATANDAŞ İNSANCA GELİRE KAVUŞACAK

20 yıldır iktidarda kalan arkadaşlar artık patinaj yapmaya başladılar, patinajın ötesinde geri gidiyorlar. Problemleri çözemiyorlar.

Bir sürü yeni buluşu millete ‘ne kadar becerikliyiz’ diye anlatmaya çalışıyorlar ama boşuna uğraşıyorlar. Milletimizin derdi adalet.

Hangi düşüncede hangi inançta olursa olsun 85 milyonun da geçinebilecek gelire ihtiyacı var. Bunu sağlayamazsanız huzur olmaz.

İktidar ihtiyaçlara çözüm üretemiyor. 14 Mayıs’ta zihniyet değişikliği şart.

BABACAN: HEDEF AVRUPA STANDARTLARINI TUTTURAN TÜRKİYE

İktidar ‘İş var gençler beğenmiyor’ diyor. Bugünkü hayatınız hayal ettiğinizden farklıysa beğenmeyecekseniz. Size bir gençlik borcumuz var.

Hedefimiz her alanda ama her alanda Avrupa standartlarını yakalamış bir Türkiye. Çünkü Türkiye her alanda en iyisini hak ediyor.

Bu ülke çok güçlü bir ülke ama kötü yönetiliyor. İyi yönetildiğinde, dürüst ve ehil insanlar başa geldiğinde bu ülke nasıl uçuyor yaşadık.

Bu seçimi otoriter iktidarın görmezden geldiği milyonlar kazanacak.

UYSAL: 14 MAYIS’TA BU ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Millet her yetkiyi verdi. Uçacağız, kaçacağız dediler ama bu rejimin işlemeye başladığı günden bugüne milletin sofrasındaki ekmek küçüldü.

İçişleri Bakanı ‘14 Mayıs darbe girişimi’ diyor. İşte bu beylerin zihinlerinin nasıl çalıştığını bunlar ortaya dokuyor. Demokrasiye hiç inanmadılar.

Terör örgütleriyle işbirliği yapma imtiyazı Erdoğan’da. PKK’yla, FETÖ’yle işbirliği yapabilir. Yetmedi, Gaffar Okkan’ın katillerini aday yaptılar.

0105krt01a-tum.png

Millet İttifakı, İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki ‘Millet Buluşması’nda tam kadro olarak ilk kez bir araya geldi. Liderler alanı hınca hınç dolduran yüz binlere hitap etti. Tarihi mitinge 1.5 milyondan fazla katılım olduğu belirtildi. İlk olarak milletvekili adaylarının tanıtıldığı mitinge liderler vapurla geldi. Kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Bu seçimle beraber 100 yıllık cumhuriyetimiz demokrasiyle taçlanacak. Gözler yalan söylemiyorsa bu seçimi kazanacağız” dedi.

‘EN ÇOK ADALETE İHTİYAÇ VAR’

İlk sözü alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Bu birlikteliğimizin hayra vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. 20 yıldır iktidarda kalan, son 2 dönemdir Türkiye’yi tek başına yöneten arkadaşlar artık patinaj yapmaya başladılar, patinajın ötesinde geri gidiyorlar. Problemleri çözemiyorlar. Son zamanlarda taktik değiştirdiler, bir sürü yeni buluşu güya ne kadar becerikliyiz diye anlatmaya çalışıyorlar. Boşuna çaba sarf ediyorlar, milletimizin derdi belli. Adalet bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz husus. Adalet olmadan devlet olmaz. Biz ülkemizi bir baştan, bir başa yüksek teknoloji içeren, bizi zenginleştiren, ihracat imkanını bize veren tesisleri kurmak zorundayız. TOGG arabası, insansız hava araçları, tanklar, bunların hepsini sergiliyorlar. Ama bizim insanımızın ihtiyaçlarına nasıl çare bulacaklarını söyleyemiyorlar. Çünkü bilmiyorlar. Biz size vadediyoruz, nasıl çözeceğimizi de anlatıyoruz. Türkiye’de bir zihniyet, yönetim değişikliğine ihtiyacımız var.”

‘DERTLERİ RANTI BIRAKMAMAK’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş:

“Biz artık alıştık, normal seçimi unuttuk. Siyasi partilerin görüşleriyle yarıştığı dönem bitti artık. Her şeyi tükettikleri, 21 yılın sonunda artık söyleyecekleri söz kalmadıkları için sürekli olarak bir şeylerle suçluyorlar. Diyorlar ki, ‘biz seçimi kaybedersek darbe olur’. Kardeşim biz sizi kaybettirmek için buraya geldik. Bundan daha doğal ne var Allah aşkına. Evet başaramadınız, siz kaybedin diye seçime girdik. Bu milletin iradesi sandığa yansıyacak ve sonucu kabul edeceksiniz. Böyle tehditvari konuşmaları bu millet dinlemiyor. Niye tehdit ediyorlar. Onu da söyleyeyim. 25 yıllık rant imparatorluğunu bırakmamak için etrafındaki bir sürü insana rant vermek için iftira atıyorlar. Çok dindar geçiniyorlar ya, ‘Her cuma Google’dan ayet bulup bulup sallıyoruz’ diyen var ya, ona tek kelime ettiğini duydunuz mu? Bir de büyükelçi yaptılar. Başkasına haram, bunlara her şey helal. Bunlar mevsimlik vatansever.”

‘OYLAR BÖLÜNMEYECEK’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu:

“Millet İttifakı kazanırsa darbeymiş. Hadi oradan. Utanmadan ‘hırsız’ dediler millete. 13 bin oyu yeterli görmeyen akla 806 bin oyluk Osmanlı tokadı attılar. Kazanıyoruz. 86 milyon insanımız kazanıyor. Bir avuç insan, ben her şeyi bilirim diyen akıl kaybediyor. Ben her şeyin sahibiyim diyen akıl tıpış tıpış evine gidiyor. Asla bölünmeyeceğiz. Oyları bölmeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığında oyumuz 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na. Oyumuzu böldürmeyeceğiz. Türkiye’nin sorunları çözülsün, ekonomi rahatlasın istiyoruz. Mutfaktaki yangın sönsün istiyoruz. Paramız pul olmasın istiyoruz. Ortak akıl iş başına geliyor. Hazır ol Türkiye. Sahadaki demagojik cümlelere aldanmayın. Millet İttifakı’nın güçlü kadroları, arkamızdaki toplumsal güç, 86 milyon için seçim kazanacak.”

‘HEDEF AVRUPA STANDARTLARI’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

“İttifaklar var, bir metre uzunluğunda oy pusulası var. Ama 14 Mayıs seçimleri aslında bir referandum. İki tercih var önümüzde: Otoriterlik mi demokrasi mi? Keyfilik mi hukuk mu? Baskı mı özgürlük mü? Tek akıl mı ortak akıl mı? Korku mu umut mu? Öfke mi sevgi mi? Kriz mi, hukuk mu? Yoksulluk mu zenginlik mi? Kara kış mı, bahar mı? İzmir 15 Mayıs sabahına çoktan uyanmış. Güzel İzmir’in dağlarına bahar çoktan gelmiş. Bu ülkenin sizlere bir gençlik borcu. Hedefimiz her alanda ama her alanda Avrupa standartlarını yakalamış bir Türkiye. Türkiye maalesef dünyadan koptu. 2003 yılında Sertap Erener ‘Every Way That I Can’ diyerek bize büyük bir gurur yaşatmıştı. Hatırlıyor musunuz o günleri. Yine başaracağız. Madonna’yı, Metallica’yı, Roger Waters’ı, Rihanna’yı ve çok sayıda müzisyeni biz kendi ülkemizde ağırladı. Hepsi geldi Türkiye’ye. Türkiye bütün Avrupa’nın göz bebeği oluyor. Ne zaman oluyor? Düzgün yönetildiğinde oluyor. Yine dinleyeceğiz inşallah.”

‘KARANLIKTAN ÇIKACAĞIZ’

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal:

“Bugün milletin iradesini boğmaya çalışıyorlar. Bir içişleri bakanı var. Çıkmış diyor ki 14 Mayıs seçimleri bir darbe girişimiymiş. Takke düştü, kelle göründü. İşte bu beylerin zihinlerinin nasıl çalıştığını bunlar ortaya dokuyor. Demokrasi zaten bu iktidar mensupları için muhalefette seslenilecek bir inanç. Onlar ruhen de lafzen de hiçbir zaman inanmadılar. 21 yıllık icraatları ortada. Türk milletinin kendilerine mazeret bırakmayacak şekilde 4 tane 5 yıllık kalkınma planı uygulayacak zaman vermiş olmasına rağmen hâlâ çıkmışlar millete vaatte bulunuyorlar. Utanın, utanın. Erdoğan çıktı, seçim beyannamesi açıkladı. Aslında seçim beyannamesi değil, beceriksizliklerinin itirafnamesi. Türkiye’de terör örgütleriyle işbirliği yapma imtiyazı Erdoğan’da. PKK’yla, FETÖ’yle işbirliği yapabilir. Bunlar yetmedi, Gaffar Okkan’ın katillerini kendi listelerinde aday yaptılar. Bu ülkenin milli güvenlik şemsiyesi, demokrasidir, hukuktur ve laikliktir. Bu değerleri içselleştireceğiz. Karanlıkta renkleri seçebilme imkânımız yok. Her birimizin siyasi aidiyetleri var. Ama 6 siyasi parti olarak bu karanlıktan çıkmak için yarınki Türkiye’nin cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bir irade ortaya koyduk.”

‘KURUMLAR AYAĞA KALDIRILACAK’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

“Farklı siyasi geleneklerden gelen 6 genel başkanla huzurunuzdayız. Kılıçdaroğlu’na ve bütün genel başkanlara teşekkür ediyorum. Bu manzara kolay olmadı. Şimdi ülkemizi iki kader yolu bekliyor. Ya şu anda otoriter yolsuzluk düzeniyle kirlenmiş Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devam edecek ya da Türkiye’yi birleştiren Millet İttifakı yola devam edip yeni bir ufuk çizecek. Cumhur İttifakı denen bu yamalı bohça yoluna devam ederse -ki edemeyecek- bugünkü baskılar devam edecek. Ama biz gelirsek, Kılıçdaroğlu ve yardımcıları olarak biz özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Gençler tweet dolayısıyla cezalandırılmayacak. Herkes istediği gibi konuşacak, istediği gibi yazacak, istediği gibi giyinecek. Talimatla yürüyen yargı mekanizmasını tam ve bağımsız bir yargı sistemine dönüştüreceğiz. Kur korumalı mevduat adında faizcilere peşkeş çekilen 200 milyar Türk lirasını, arka kapıdan satılan 218 milyar Türk lirasının hesabını sorarak tek tek milletimize dağıtacağız. Kılıçdaroğlu’yla siyasi ahlakı egemen kılacağız. Herkes malvarlığı beyanında bulunacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bütün kurumlarıyla ayağa kaldıracağız. ‘Bunlar Diyanet’i kapatacaklar’ dedi. Nereden çıkarıyorsunuz. Milletin bir kesimini diğerine düşman etmek için yapıyorlar. İçişleri Bakanı ’14 Mayıs bir sivil darbe girişimidir’ dedi. Korku yaymaya çalışıyorlar. Korkmadık, korkmayacağız. Hiçbir güç milli iradeye engel olamayacak. Her bir oyumuza sahip çıkacağız, söz mü?”

‘HARAMİ DÜZEN BİTECEK’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

“İzmir, 14 Mayıs gecesi eğer biz kazanırsak ‘işgalci’ olacakmışız ya, işgali sona erdiren İzmir, burada gördüğüm İzmir kararını vermiş. Atatürk’ümüzün bıraktığı İzmir, milletimizi bölüp parçalayan, vatandaşlık satan, 11 milyon Suriyeliyi ülkemize dolduran bu harami düzene son verecek. Onu görüyorum ben. Ama bir şey var... İzmir’e ‘gavur’ diyenler, Cumhuriyetin kurucularına da ‘iki ayyaş’ dediler. Sonra ne oldu, o iki ayyaş sözüne karşı önce kadınlar, sonra gençler ayağa kaldı. 14 Mayıs akşamı inşallah mutlaka Kılıçdaroğlu seçilecek, kendisini alkışlarla makamına oturtacağız. Erdoğan ve arkadaşlarını da nezaketle emekli edeceğiz. Özellikle CHP seçmenine saygım sonsuz. Ama her aileden bir oy istiyorum.”

‘TÜM ENGELLERİ YIKACAĞIM’

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“Ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağım. Herkes için adalet olacak. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Oy versin vermesin kim haksızlığa uğradıysa Bay Kemal onun yanında olacak. Adalet yaşamımızın her yerinde olmalı. Bunu birlikte sağlayacağız. Bir Kemal kurdu birinci yüzyıl geldi. İkinci Kemal ile ikinci yüzyıl başlıyor. Sizden tek isteğim sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Size söz veriyorum, bu ülkeye baharı, huzuru, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir güzel bir ülkeyi inşa edeceğim, göreceksiniz. Çiftçiyi toprakla barıştıracağım. Üretici üretecek, herkes kazanacak. Hepimizin karnı doyacak. 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek ve tamamı yatırıma ayrılacak, göreceksiniz. Dışarı götürdükleri 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim endişe etmeyin. Efendim ‘parayı nasıl getireceksin’ diyorlar. Getireceğim, getireceğim. Uluslararası hiçbir mahkeme bir devletin soyulmasına ‘evet’ dememiştir. Hukukçularımız var. Çalınan paranın tamamını getireceğiz. Öyle gidecekler Amerika’da çiftlikler alacaklar, gökdelenler yapacaklar… İngiltere’de villalar yapacaklar, Bay Kemal bunu yiyecek… Yemem efendim yemem, son kuruşuna kadar alacağım. Beşli çeteler de telaş içinde. Ya Kılıçdaroğlu kazanırsa? Kazanacağım, kazanacağım. Geleceğim geleceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, asla da yedirmem. Köylerdeki bütün okulları açacağız ve yüz bin öğretmen ataması yapacağız. Kırsalda veteriner hekim olacak, ziraat teknisyeni olacak, ziraat mühendisi olacak, toprak analizleri yapılacak, hayvanların aşıları yapılacak. Onlar da devletten maaş alacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN