Süper Lig maçlarını böyle izleyenler yandı! Para ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz, derhal vazgeçin

Süper Lig maçlarını böyle izleyenler yandı! Para ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz, derhal vazgeçin

Dijital platformlara gelen peş peşe zamlar sonrası kaçak yayın üzerinden maç izlemek yaygınlaştı. TFF, Digiturk ve Emniyet güçleri kaçak yayınlarının kaynağının yurt dışı olması nedeniyle elleri kolları bağlanırken, kaçak maç izleyenler vatandaşları ağır cezalar getirmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Son yıllarda artan yayın maliyetleri nedeniyle Süper Lig maçlarını kaçak izleme oranı arttı. Tahminlere göre, bir maçı izleyen 10 kişiden 7'si kaçak yayın üzerinden geliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve yayıncı kuruluş Digiturk önderliğinde kaçak yayın ile mücadele başlıyor. Dünya geneliyle kıyaslandığında kaçak yayın izleme oranları Türkiye'de rekor seviyede

KAÇAK YAYIN İZLEYENLERE EV BASKINI

Süper Lig maçlarını internet üzerinden kaçak yayın üzerinden takip etmenin ilk etapta para cezası ile cezalandırılması, daha sonra ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Avaztürk sitesinde yer alan habere göre; TFF, Digiturk ve Kulüpler Birliği tarafından emniyete yapılan ihbar sonrası yasa dışı şekilde Süper Lig maçları yayınına yönelik büyük bir operasyon düzenlenecek.

Ortalama 1000 haneye uyarı baskınları gerçekleştirilecek, müsabakaları kaçak izleyen vatandaşlara soruşturmaların bir parçası olabileceğine dair uyarı yapılacak.

Kaçak maç yayını izleyen kişilere dair dev bir veri tabanına ulaşılırken, bu kişilerin tespit edilerek uyarı maksatlı olarak da evlerine polis gönderileceği, eğer ikazlara uyulmazsa da büyük cezalar ile karşı karşıya kalabilecekleri belirtildi.

ÖNCE UYARI, SONRA CEZA

Üç kuruluş tarafından gelen şikayetlerle Emniyet ekipleri, spor müsabakalarını yurt dışı sistemler üzerinden kaçak yayınları takip edenlere de ceza kesileceği ifade edildi.

Futbol maçları aktif olarak birçok kaçak internet sitesinden yayınlanıyor. Yasa dışı yayın ağlarında da Almanya, Hollanda ve Fransa'nın olduğu fakat bu ülkelerinde kolluk kuvvetleri ile irtibat kurduğu soruşturmaların ise genişletileceğine dair bilgiler geldi.

Bu kapsamda kaçak yayın izleyen vatandaşlar büyük cezalarla karşı karşıya kalabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN