Hükümet para musluklarını açtı! Emekliye 3 bin 753 TL ödeme yapılacak

Hükümet para musluklarını açtı! Emekliye 3 bin 753 TL ödeme yapılacak

Türkiye'deki 13,5 milyon emekli vatandaşın, seçim öncesi gelen zam haberleriyle yüzü gülmeye başladı. Son yapılan düzenlemeyle, çalışmaya devam eden emekli vatandaşlar için 5 puanlık prim teşviki sağlandı ve teşvik tutarları da belli oldu. İşte, emekli maaşı son dakika haberi...

Yaklaşan seçimle birlikte en düşük emekli maaşının arttırılması, sigortalılık süresi eksik olanların emekliliği için gerekli prim gün sayısının azaltılması gibi birçok önemli değişiklik yapıldı. Bunların yanı sıra çalışma yaşamına devam eden emekliler için de prim teşviki sağlanacak. Yine aynı şekilde küçük işletme sahiplerine de destek sağlanacak.

Geçtiğimiz günlerde işçi emeklileri için yapılacak olan prim teşviki duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, çalışan emeklilerin priminin 5 puanı devlet tarafından karşılanacak. Teşvikle hem işverene, hem de emekliye destek sağlanacak. Maaşı olanlar için prim desteğinin miktarı 3 bin 743 TL'ye kadar çıkabiliyor.

KÜÇÜK İŞLETME SAHİPLERİNE DESTEK

Buna ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küçük işletme sahiplerinin vergi ödemelerini kolaylaştıracak bir adım attı. Sokak satıcıları, pazarcılar ve tamirciler gibi sektörlerde faaliyet gösteren 80 bin küçük işletme sahibine basitleştirilmiş vergilendirme rejimine geçiş hakkı veren karar yürürlüğe girdi.

Bu uygulamanın hayata geçirilmesiyle küçük işletme sahiplerinin vergi yükünü hafifleyecek ve basitleştirilmiş vergi rejimi ile vergi ödeme kolaylığı sağlanacak. Basitleştirilmiş vergilendirme rejimine geçen satıcılar, gezginler ve pazar tüccarlarının artık KDV, Gelir Vergisi veya stopaj vergisi ödemesi gerekmeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN