Sığınmacı olarak gittiği Almanya'da belediye başkanı oldu

Sığınmacı olarak gittiği Almanya'da belediye başkanı oldu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 2015 yılında Almanya'ya sığınan Ryyan Alshebl Almanya'da yaşadığı kasabanın belediye başkanı olarak görevine başlıyor. Yapılan oylamada Alshebl yüzde 55,44 alarak belediye başkanı olmaya hak kazandı.

Suriye'de iç savaştan önce aldığı eğitim ile kendini geliştirmiş Alshebl, kısa sürede iyi derecede Almanca öğrendi. Ryyan Alshebl, Suriye'de aldığı bankacılık eğitimini Almanya'da da sürdürdü. Alman vatandaşlığını ise 2022 yılında almaya hak kazandı.

BAĞIMSIZ ADAY OLARAK YARIŞA GİRDİ

Belediye seçimlerine Yeşiller'e üye olmasına rağmen bağımsız aday olarak giren Alshebl, oyların yüzde 55,44'ünü alarak belediye başkanı oldu.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN ALMANYA’YA ULAŞTI

Alshebl, 2015 yılında Almanya’ya ulaşmasının ise tam 12 gün sürdüğünü belirtti. Türkiye üzerinden Yunanistan'a geçerek Avrupa'ya ulaştığını belirten Alshebl, sırasıyla Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Hırvatistan’ı toplu taşıma araçları ve yaya olarak kat ettiğini ifade ediyor.

İDARİ ASİSTAN OLARAK STAJ YAPMIŞTI

Uyum ve dil kurslarına giderek Almanca öğrenen Alshebl, Althengstett belediyesinde idari asistan olarak staj yaptı. Ziraat mühendisi babası, lise öğretmeni annesi ve bir erkek kardeşinin Suriye'de yaşadığını kaydeden Alshebl, bir erkek kardeşinin de daha sonra Almanya'ya öğrenci olarak geldiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN