2019 YDUS tercihleri başladı | Tıpta Yan Dal Uzmanlık eğitimi giriş sınavı başvuruları

2019 YDUS tercihleri başladı | Tıpta Yan Dal Uzmanlık eğitimi giriş sınavı başvuruları

2019 YDUS tercihleri için başvurular başladı. Başvuru işlemleri 28 Ağustos 2019 ile 3 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tıpta Yan Dal Uzmanlık eğitimi sınav başvurusu ile ilgili merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

YDUS tercihleri bugün (28 Ağustos 2019) başladı. ÖSYM Tıpta Yan Dal Uzmanlık eğitimi giriş sınavına girecek olan adaylar başvuru işlemlerini 3 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirebilecek.

2019 YDUS TERCİH İŞLEMLERİ

Tercihler ÖSYM AİS üzerinden 28 Ağustos-3 Eylül 219 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılan duyuruda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Kadın Hastalıkları ve Doğum ile İç Hastalıkları alanları için 2018 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2018-YDUS) tercih işlemleri, 28 Ağustos-03 Eylül 2019 tarihleri arasında bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden internet aracılığıyla yapılacaktır. Yerleştirme, 2018- YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Adaylara saygıyla duyurulur."

YDUS TERCİHLERİNİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TABLO BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir. Tercihlerinde değişiklik/düzeltme yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir.

Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacaktır. Yanlış veya eksik girilen tercihler geçersiz sayılır. Yanlışlıkla bir program yerine diğer bir programın girilmesi durumunda girilen program tercih edilen program gibi işlem görür. Tercihlerin elektronik ortama yanlış aktarılmasından doğacak sonuçlardan aday sorumludur.

Kontenjanlar, ilgili tablolarda (*) ilan edilmiştir. Bu kontenjanlara yine bu tablolarda kontenjanların altında bulundukları ana dalda uzman olanlar başvurabilecektir. Adaylar ilgili tablolardan en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

YDUS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar YDUS yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Bu ilan tarihinden bir iş günü sonra başlamak üzere, adayların yerleştirildikleri kurumlara 10 iş günü içerisinde kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler, yerleştirilen adaylara ait yerleştirme sonuç bilgilerini, ÖSYM'den edinecekleri şifreleri ile internet üzerinden fss yoluyla edineceklerdir.

Üniversite tıp fakültelerindeki programlara seçilen adaylar üniversitelere, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversite tıp fakültelerindeki programlara seçilen adaylar ilan edilecek belgelerle birlikte Sağlık Bakanlığına, ilan edilen tarihler arasında istenen tüm belgelerle birlikte başvurmalıdır.

YDUS yerleştirme sonuçlarına göre bir uzmanlık eğitimi programına yerleştirilen adayların hakları yalnız bir sınav dönemi için geçerlidir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN