2020'de 3 bin PÖH alımı yapılacak mı? Nasıl PÖH olunur?

2020'de 3 bin PÖH alımı yapılacak mı? Nasıl PÖH olunur?

2020 PÖH alımları merak ediliyor. 2020 yılında yapılması beklenen PÖH alımları ile ilgili henüz resmi açıklama gelmedi. Peki lise mezunu nasıl PÖH olabilir? Hangi adımları izlemesi gerekir? PMYO nasıl kazanılır? İşte detaylar...

2020'de 3 bin PÖH alımı yapılacak mı? Lise mezunu adaylar nasıl PÖH olur? Polis Özel Harekat olmak isteyen bir aday öncelikle EGM bünyesinde polis olarak göreve başlamalı. Sonrasında ise PÖH alımları teşkilat içerisinden yapılır.

Peki 3 bin yeni PÖH alımı yapılacak mı? Lise mezunu PÖH nasıl olur? İşte başvuru şartları nedir tüm detaylar sayfamızda

2020 YILINDA 3 BİN PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

Resmi olarak konu ile ilgili Polis Akademisi resmi internet sayfası üzerinden henüz açıklama yapılmadı. 26. Dönem POMEM alımı başvurularında son gelişmeler, 25. Dönem POMEM 500 polis alımı başvuru sonuçları ve 2020 yılı polis alımı son gelişmeler haberimizde...

LİSE MEZUNU NASIL PÖH OLUR?

Lise mezunu adayların PÖH olmaları için PMYO kazanmaları gerekir. Lise mezunu adaylar öncelikle ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na yani üniversite geçiş sınavına katılacaklar. Adayların bu sınavdan belirli bir düzeyde puan almaları gerekiyor.

YKS'den istenilen düzeyde puan alan polis adayları daha sonra Polis Akademisi Başkanlığı'nın ilanlarını takip edecekler. Kurum tarafından yayımlanan Polis Meslek Yüksekokulu Sınavlarına, YKS puanları ile başvuru yapacak adaylar, başvuru şartlarını sağlamaları durumunda polislik için başvuru yapacaklar.

Mülakat ve sağlık aşamalarını geçen adaylar 2 yıl polislik eğitimi alıp daha sonra göreve başlayacaklar.

 

Polis olan adaylar daha sonra EGM tarafından duyurulacak PÖH alımı sınavlarına başvuru yaparak, özel harekat polisi olabilecekler.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN