2022 VGM burs başvuruları başladımı? VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM burs başvuru şartları ve başvuru tarihleri

2022 VGM burs başvuruları başladımı? VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM burs başvuru şartları ve başvuru tarihleri

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün (VGM) burs başvurusu 21 Kasım 2022'de başlamıştı. Üniversite VGM bursu hakkında detaylar merak konusu oldu. 2022 VGM bursuna nasıl başvurulur, kimler başvurabilir? Soruları ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

VGM bursu ile ilgili olarak 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında öğrenim görenler için süreç başlamıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bu konuda yaptığı açıklamada burs ve öğrenim bursu başvuru tarihlerinin ne olduğunu açıkladı. Burslara kimler başvurabilir, 2022 VGM bursuna nasıl başvurulur? İşte detaylar…

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

21 Kasım günü başlayan VGM burs başvurusu 30 Kasım günü sona eriyor.

İnternet sitesinde yer alan açıklama şu şekilde:

"Genel Müdürlüğümüzce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen 'Ortaöğrenim Eğitim Yardımları' ile üniversite öğrencilerine verilen 'Yükseköğrenim Bursları' ve 'Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursları' için başvurular 2022 – 2023 eğitim yılında aşağıdaki tarihler arasında www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınacaktır."

VGM BURSLARI KAÇ AY VERİLİYOR?

"Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilmektedir."

2022-2023 EĞİTİM DÖNEMİ BURS BAŞVURU TARİHLERİ

Ortaöğrenim Eğitim Yardımı: 07 Kasım 2022- 20 Kasım 2022

Yükseköğrenim Bursu (lisans/ön lisans): 21 Kasım 2022- 30 Kasım 2022

Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu: 21 Kasım 2022- 30 Kasım 2022

VGM 2022-2023 EĞİTİM YILI BURS BEDELLERİ

Ortaöğrenim eğitim yardımı için aylık 200 Türk Lirası

Yükseköğrenim bursu için ise aylık 650 Türk Lirası

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yüksek öğrenim için www.vgm.gov.tr adresindeki gerekli alanları doldurarak VGM yardım başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

* burs başvuru formunun doldurulması gerekir.

* Girişte "Adı", "Soyadı", Doğum Tarihi", "Baba Adı", "TC NO, "Kimlik Türü" alanları ile "Güvenlik onayı" ve "Kişisel verilerin işlenmesine ilişkin açıklayıcı metin" alanları bulunuyor

* Bu alana girilen tüm bilgiler BÜYÜK BÜYÜK olarak doldurulmalıdır.

* Bilgileriniz nüfus cüzdanındaki bilgilerle eşleşmelidir.

Ortaöğrenim burs başvurusu beş bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler

1. Öğrencinin Nüfus Bilgileri

2. Öğrencinin Aile Bilgileri

3. Öğrencinin Okul Bilgileri

4. Öğrencinin Başvuru ve İletişim Bilgileri

5. Başvuru Onayı

ÖĞRENCİLER BURSLARI NASIL ALACAK?

Burs almaya hak kazanan öğrencilerin bursları okulun bulunduğu belediyenin bölge tarafından karşılanır. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin, öğrenci adına açılmış hesap numaralarını gösteren gerekli belgeleri ve hesap numaralarını vakıf bölümüne göndermeleri gerekmektedir. Öğrenci adına açılan hesabın öğrenciye uygun bir Vakıfbank şubesinde açılması gerekmektedir. Bulunduğunuz yerde Vakıfbank şubesi yoksa Ziraat Bankası şubelerinden hesap açabilirsiniz. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10'una kadar ilgili bölge idaresindeki banka hesaplarına yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı 25 bölge vakıf müdürlüğünün iletişim bilgileri www.vgm.gov.tr adresinde yer almaktadır.

BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLECEK

VGM'den yapılan açıklamada, başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçların yayımlanma saatlerine ilişkin tüm duyuruların, başvuruların tarihinde yapılması halinde www.vgm.gov.tr adresinde yapılacağı belirtildi.

BURSLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Üniversite burslarının sonuçları 21-30 Kasım tarihleri arasında açıklanacaktır. Ücretsiz burs almaya hak kazanan adaylara VGM bursu verilmemektedir. Burs sonuçları değerlendirme sonrasında vgm.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

BURSLARDA ÖNCELİK KİMLERE?

VGM başvurularına aşağıdaki bilgiler eklenmiştir:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Eğitim Yardımları ve Yükseköğrenim Bursları için alınan başvurular açık kontenjanlarımız nispetinde, aşağıda belirtilen ilgili mevzuata göre öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir."

BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Başvuruların alınması, başvuruların değerlendirilmesi, burs verilmesi ve sonraki işlemler vakıf yönetmeliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Yüksek Öğrenim Bursları Yönetmeliğine göre yapılır.

Burs başvurusunun sorunsuz ve doğru bir şekilde yapılabilmesi için aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

Son eğitim dönemlerinde Vakıflar Genel Müdürlüğü burslarının sosyal ağlarda ve internette ihbar edildiği, kişisel bilgilerin toplanması ve başvuruların alınması amacıyla sahte sayfa ve hesapların yayınlandığı tespit edildi. Bu nedenle bu tür asılsız haber, sayfa ve hesaplara itibar edilmemesi ve www.vgm.gov.tr adresinden Genel Müdürlüğümüzün tüm burs duyuruları ve başvuru işlemlerinin takip edilmesi önem arz etmektedir.

Unutmayalım ki başvurular en sağlıklı ve kolay şekilde bilgisayar ile yapılmaktadır. Cep telefonlarından veya tabletlerden kaynaklanan problemlerden dolayı uygulamada sıkıntı yaşanabilir, cihazların işletim sistemleri güncellenmemektedir. Mobil uygulamalar için forma girilen her harf ve rakamın klavyeden tek tek yazılması, adların Türkçe harf içermesi halinde formlara Türkçe harflerin doğru girilmesi gerekmektedir.

Doğru ve kolay uygulama için uygulamadan önce kullanma talimatını okuyunuz. Uygulama giriş ekranlarından uygulama kılavuzlarına ulaşabilirsiniz.

Başvurularınız sizden belge istenerek, gerekirse ilgili devlet kurumlarına ilişkin başvuru formlarında vermiş olduğunuz bilgilerin doğruluğu kontrol edilerek değerlendirilecektir. Verdiğiniz bilgilerin yanlış, hatalı veya yanlış olduğunun tespit edilmesi halinde başvurunuz iptal edileceğinden, vermiş olduğunuz bilgilerin doğru ve doğru olması gerekmektedir. Başvuru formunda doldurulan veriler, başvuru süresi içinde tekrar başvuru formu doldurularak güncellenebilir/değiştirilebilir.

Başvuru tamamlandıktan sonra bölge müdürlüklerimiz başvurunuzu değerlendirmek için belge isteyebilir. Bu nedenle başvuruda belirtilen iletişim verilerinin (adres, cep telefonu, e-posta) güncel olması ve kullanılması gerekmektedir. Belge istendiğinde, belgelerin belirlenen süreler içinde bölge makamlarına teslim edilmesi gerekir. Aksi takdirde burs başvurunuz iptal edilecektir.

Kayıt formunda demografik bilgilerinizi girebileceğiniz ekran açılmaz ise internet ortamında kullanılan güvenlik ürünleri/cihazları formların açılmasını engelleyebilir. Özellikle kamu kurumlarının uygulamalarında bu sorunla karşılaşılabilmektedir. Eğitim kurumunuzun bilgi işlem departmanı ile iletişime geçilerek veya eğitim kurumu dışından başvuru yapılarak sorun çözülebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN