2023 BİLSEM aday gösterilme işlemleri ne zaman?

2023 BİLSEM aday gösterilme işlemleri ne zaman?

2023 BİLSEM kılavuzu açıklığa kavuştu. Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında kabul edilecek öğrencilerin belirlenmesine yönelik tanı ve yerleştirme kılavuzunu sundu. BİLSEM aday gösterilme süreci hangi tarihte? BİLSEM sınavları ne zaman? Soruları ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) alınacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla kılavuz yayınlandı. BİLSEM'e kayıt olmak isteyen öğrencilerin belirli aşamalardan geçmesi gerekmektedir. Kılavuzda yayınlanan bilgilere göre aday gösterilme işlemi yapuılacaktır...

BİLSEM KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel, resim veya müziksel yeteneklere sahip olduğu tespit edilen öğrencilerin geliştirilmesine yönelik destek eğitimi, becerileri geliştirmek ve becerileri en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak. Öğretime açılan BİLSEM'ler için 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı "BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" yayımlandı.

Kılavuz kapsamında BİLSEM'in öğrenci belirleme işlemleri ile ilgili işlemler 1., 2. ve 3. sınıf seviyelerinde yetenek alanlarına göre atanan öğrenciler arasında yapılmaktadır.

Aday gösterme işlemleri okulların yönetim kurulları tarafından yürütülür. okul oryantasyon komitesi; okul müdürü, müdür yardımcıları, danışman öğretmenler/psikolojik danışmanlar ve okul müdürünün belirlediği 1., 2. ve 3. sınıflardan en az bir sınıf öğretmeni tarafından yürütülür. Komite üyesi bulunmadığı takdirde mevcut üyelerden komite oluşturulur.

Her okulda 1., 2. ve 3. Her beceri düzeyinde her sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'si aday olarak seçilebilir. Bir öğrenci en fazla iki ana dal seçebilir.

Öğrencilerin yeteneklerine göre atamaları 19-30 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılmaktadır. Kişisel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler 19 Nisan 2023 tarihinde açıklanacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN