Erdoğan'dan 'Seçim kanunu' açıklaması: Sorsanız AK Parti sadece kendine çalışıyor

Erdoğan'dan 'Seçim kanunu' açıklaması: Sorsanız AK Parti sadece kendine çalışıyor

AK Parti ve MHP'nin TBMM'ye sunduğu ve ittifakların önünü kapatan seçim kanunu teklifinin muhalefete fayda sağlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sorsanız AK Parti sadece kendi çıkarına çalışıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Önümüzdeki seçimlerden, yaptıkları ve yapacakları icraatlerinden bahseden Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak Meclis'e sundukları seçim kanununun muhalefete de fayda sağlayacağını söyleyerek "Sorsanız AK Parti sadece kendi çıkarına çalışıyor" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİDİR'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Önümüzdeki Ağustos, partimiz 21. yaşını geride bırakıyor. AK Parti fertleri olarak gayelerimizi, adımlarımızı her fırsatta müzakere ediyoruz. Biz her zaman milletimizi önde tuttuk. Genel Başkan olarak parti toplantılarımıza katılmaya, il teşkilatlarına ziyaretlerde bulunmaya özen gösterdik. Parti çalışmalarımızı ihmal etmiyoruz. AK Parti milletin partisidir. Milletin sesi, hizmetkarıdır.

'2023 YOL AYRIMI OLACAK'

Parti toplantılarında aynı zamanda sizin vasıtanızla vatandaşlarımızın sıkıntılarını derli toplu öğreniyoruz. Elbette zaman zaman geçici sıkıntılar olabiliyor ama yolumuzun doğru olduğunu bildiğimiz için her engeli aşıyor, zaferle neticelendiriyoruz. Şimdiye kadar bunca seçimden galip çıkmamız milletimizin de bu duruşumuzun farkında olduğunu gösteriyor. Şimdi de önümüzde 2023 seçimleri var. Bu seçim gerçekten bir yol ayrımı olacak. Biz bu seçimle, ülkemizin 100. yılı şerefine kalkındırma projelerimizi, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağımızı bildiriyoruz.

Yarın açılışı yapılacak 1915 Çanakkale Köprüsü açılışı da bizim atılımımızı destekleyecek seviyeye getirdik. Cumhuriyet tarihimizin, özellikle de AK Parti'mizin her alanda yaptıklarının tacıdır. Bu köprünün anlamı var, Çanakkale zaferinin gerçekleştiği yerde bu eseri ortaya koymak...

'DÖVİZ VE FAİZDEKİ DALGALANMALAR GEÇİŞ SÜRECİNİN BEDELİ'

Şimdiye kadar oynanan oyunlar ülkeyi kaosa sürüklemek istedi, başarılı olamadı, olamayacak. Çünkü milletimiz görüyor. Yavuz Selim köprüsünü yaptık, ona takıldılar. Osmangazi'yi yaptık, ona takıldılar. Çünkü akılları böyle şeyleri almıyor. Muhalefete sesleniyorum, Ordu-Giresun'da denizin üzerine havalimanı yaptık, haberiniz var mı?

Döviz kurundaki ve faizdeki dalgalanmalar geçiş sürecinin bedelidir. Yatırım yapıyoruz, durmuyoruz.

'İKTİDARA GELDİĞİMİZDE AMBULANS YOKTU'

Biz süratle yatırım yaparak ülkemizi ayağa kaldırdık. Şehir hastanelerimizi yaptık, şimdi de onların üzerine geliyorlar. Kulp takıyorlar. Bak, sizin de eliniz ayağınız oraya düşer. Koronavirüs dönemi bu hastaneler olmasaydı bu süreci atlatamazdık ama başarıyla atlattık.

Az önce televizyonda paletli ambulanslarla hasta taşındığını gördük. Biz geldiğimizde değil paletli normal ambulans yoktu. Aynı şekilde ambulans helikopter yoktu, biz yaptık.

'MİLLETİMİZİN KOLLARI AÇIK BİZİ BEKLEDİĞİNİ GÖRÜR GİBİYİM'

Biz tüm bunları yapıyoruz ve ne yapacağız? Bunları halka anlatacağız, insan unutur. Devamlı hatırlatmamız lazım. Yeter ki, burada kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, bize gönül veren her kardeşimizle bir olalım, diri olalım ve gece gündüz çalışalım. Gerisinin kolay olduğunu, milletimizin kolları açık bizi beklediğini ben görür gibiyim. Biz yapacağız ve ilahi idareye teslim olup tevekkül edeceğiz.

Bizim siyasetimiz hep eser ve hizmet siyaseti olmuştur. Hiçbir köşeyi ihmal etmeden çalışıyoruz. Şayet biz yapmazsak muhalefetin sadece iftiraları var. Adamların işi gücü yalan. Dikkat ederseniz muhalefet eser konusunda tartışmalara girmiyor. Çünkü ne yapılmış bir projeleri var, ne de gelecek planları. Muhalefetin çapsızlığı karşısında bizim, ülkenin geleceği olduğumuz bellidir.

'KİM SEVİYORMUŞ KÜRT KARDEŞLERİMİZİ? BİZ SEVİYORUZ'

Bizim her ilimizde üniversitemiz oldu, bunu istemiyorlar. Kafaları almıyor. Hakkari'deki çocuğumuzun ayağına üniversite götürdük. Doğu'yu düşünen kim yani? Biz. Kim seviyormuş Kürt kardeşlerimizi? Biz seviyoruz. Batı'da ne varsa Güneydoğu'da da o olacak dedik. Biz sözümüzde durduk, Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkes'iyle bir olacağız, birlik olacağız, Türkiye olacağız. Saf saf soruyorlar, siz sahiden Kürtleri seviyor musunuz diye? Hepsi bizim kardeşimiz.

'ASGARİ ÜCRETİ 184 LİRADAN 4250'YE ÇIKARDIK'

Kardeşlerim, biz merdiven altlarında adalet arayışında oldukları dönemleri biliriz. Hakimlerin savcıların aynı odada olduğu dönemleri biliriz. Şimdi adalet saraylarında rahat rahat çalışılan yerler yapmışız, bunlar ne diyor?

Bizim yaptıklarımızdan daha fazla ne yapacaklar açıklasınlar. Ellerinde şu anda büyükşehir belediyeleri var. Ne yapıyorlar? Sel afeti olduğunda bunların belediyelerinin ne hale geldiğini görüyoruz. Bizim yaptıklarımızın üzerine ne koyacaklar anlatsınlar. Mesela asgari ücreti 184 liradan 4250 liraya çıkarmışız. Onlar da kendi çıtalarını göstersinler.

'SORSANIZ AK PARTİ SADECE KENDİNİ DÜŞÜNÜYOR'

Seçim kanunu çalışmasını Meclis'e sunduk. En çok CHP'nin vekillerini rahatlatacaktır diye düşünüyorum, bilirsiniz seçim öncesi başka partilere altın tepside ikram ediliyorlar. Yeni düzenlemeyle milli irade adı altında bunlar tuzluk gibi masada dolaşmayacak. Meclis'e verilen teklifle, ittifaklar içinde yer alan partilerin sahip oldukları potansiyelin üstünde güç elde etmesini sağlayan sistemi de değiştiriyoruz. Sorsanız AK Parti sadece kendi çıkarına çalışıyor.

Siyasette en çok rahatlattığımız kişi de CHP'nin başında. Kılıçdaroğlu, öyle yuvarlak masanın etrafına toplanmakla siyaset olmuyor. Bir bakıyorsunuz İHA projemizi yerden yere vuruyor, bir bakıyorsunuz kendine ait olduğunu iddia ediyor. Benden önce gitmiş gezmiş güya fabrikayı, böyle yalan olur mu?

Daha bir masada nereye oturacaklarında anlaşamayanların bir reformu planlayıp millete sunabilmeleri mümkün mü? Allah korusun milletimize bir tehdit halinde bunlar masa düzeninde anlaşıp oturana kadar iş işten geçmiş olur. Kılıçdaroğlu'nun bu tutarsızlıklarına biz mecburen alıştık da, milletimiz de alışmak zorunda kalıyor. İnşallah 2023 seçimleri bu karikatür tipe de dersini verecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (72)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
72 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN