Erdoğan: Sığınmacıları kendi vatandaşlarımızdan ayrı tutmadık

İstanbul'da düzenlenen Avrupa Bölgesi Göç Ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'na bir video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının mülteciler üzerindeki etkilerine değindi. Erdoğan, "Ülkemizde misafir ettiğimiz sığınmacıları kendi vatandaşlarımızdan ayrı tutmadık" dedi.

Sağlık bakanları, Avrupa bölgesi göç ve sağlık konuları için Türkiye'de bir araya geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) iş birliği ile düzenlenen Avrupa Bölgesi Göç Ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'na, DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanı sıra çok sayıda ülkeden sağlık bakanı ve bakan yardımcısı katıldı.

Toplantıya bir video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının başarılı geçmesini dilediğini belirtti. Mesajında salgın nedeniyle düzensiz göçmenlerin yaşadığı sorunlara değinen Erdoğan, "Ülkemizde misafir ettiğimiz sığınmacıları kendi vatandaşlarımızdan ayrı tutmadık" dedi.

SALGIN VE MÜLTECİLER MESAJI

Koronavirüs salgının yeni varyantlarla etkisini sürdürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Sağlık altyapısı ve ekonomik kapasitesi görece zayıf ülkeler salgının yol açtığı sıkıntılardan daha fazla etkileniyor" dedi.

Salgının özellikle toplumun kırılgan kesimlerinde açtığı tahribatın çok ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Erdoğan, bunların en başında da ülkelerini terk etmek zorunda kalan mültecilerin ve düzensiz göçmenlerin geldiğini söyledi.

Mültecilerin, sağlık hizmetlerine ulaşım imkanının birçok ülkede son son derece kısıtlı olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin bu kritik dönemde kendi vatandaşlarına sunduğu imkânları ihtiyaç sahipleriyle de paylaştığını belirtti.

"KENDİ VATANDAŞLARIMIZDAN AYRI TUTMADIK"

"Ülkemizde misafir ettiğimiz sığınmacıları kendi vatandaşlarımızdan ayrı tutmadık" diyen Erdoğan, BM'nin ilan ettiği 'kimsenin geride bırakılmaması' ilkesini ilk günden itibaren hassasiyetle uyguladıklarını belirtti.

Salgının küresel sistemdeki adaletsizlikleri ve çarpıklıkları bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Erdoğan, "Temennimiz sağlık ve güvenlik başta olmak üzere küresel sistemdeki eşitsizliklerin bir an önce aşılamasıdır" dedi.

"Daha huzurlu, istikrarlı ve adil bir dünya için hatalarımızdan ders çıkartarak sorunların üzerine cesaretle gitmemiz aşikârdır" diyen Erdoğan, göçmen sağlığı alanında yapılacak yatırımların dirençli, kapsayıcı, uyumlu ve eşitlikçi toplumların destekleyici gücü olacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (38)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
38 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN