26. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Polis adayların bekleyişi sürüyor

26. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Polis adayların bekleyişi sürüyor

Ön lisans mezunu bin 260, lisans mezunu 5 bin 40 aday olmak üzere toplam 7 bin adayın ön başvuru işlemleri 14-25 Ekim tarihlerinde yapılmıştı. Başvuruları tamamlayanlar şimdi 26. Dönem POMEM ön başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunu araştırıyor. Detaylar ise karar.com’da…

 

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı, başvuruları olumlu değerlendirilen adayların listesini paylaşacak. POMEM 7 bin polis alımı başvuru sonuçları ile ilgili son dakika haberleri ise haberimizde…

ÖN BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

26. Dönem POMEM başvuru sonuçlarını için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Polis Akademisi Başkanlığı sonuç tarihine yönelik herhangi bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili detaylar geldiğinde haberlerimizde yer alacak.

19-10/30/pomemm.png

SINAV TARİHLERİ

Adayların internetten https://www.pa.edu.tr’den yukarıda paylaşılan tarihlerde ön başvurularını tamamladıktan sonra Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınav tarihleri daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr internet sitesinden ilan edilecektir.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava dâhil olacaklarına Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet adresi olan ww.pa.edu.tr’den öğrenebilir. Bunun dışında adaylara posta yoluyla ya da değişik iletişim araçlarıyla tebligat yapılmaz. İnternet ilanı tebligat niteliği taşıyor. Adayların ikamet illerine göre belli olacak sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet adresinden paylaşıldıktan sonra değiştirilemez.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Bundan dolayı adayların ön müracaatı esnasındaki MERNİS kayıtlarındaki ikamet adresleri dikkate alınarak sınav merkezlerine planlamaları yapılır. İnternet ilanının takip edilmemesi nedeniyle şahsi olarak başvuru ve sınavlara katılamamaktan doğan sorumluluk adayları ilgilendirir.

İnternet üzerinden paylaşılan yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılır. Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internetten ilan edilmesinin ardından değiştirilemez. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, aynı başvuru dönemi içerisinde başka bir sınav komisyonuna başvuruda bulunamaz. Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemez.

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN