Erzurum Oltu’ya bağlı Bahçecik Mahallesi’nde, Kırdağ eteklerinde kurulan arılıklarda sezonun ilk bal sağımı yapıldı. Zengin florası ve yüksek endemik bitki çeşitliliği ile dikkat çeken bölgede, üreticiler doğal ve kaliteli bal üretimi için yoğun bir tempo harcıyor. Sezonun bereketli geçme arıcıların yüzünü güldürürken, bölge ekonomisine de katkıda bulunuyor.

“ARICILIK BİR SEVDADIR”
Arıcılık mesleğini babasından devraldığını ve 2011’den beri devam ettiğini söyleyen 48 yaşındaki arıcı Hasan Demir, "Arıcılık bir sevdadır. Herkes doğada üç ay boyunca tek başına kalamaz, kalsa da sıkılır. Ben ise işimi büyük bir aşkla yapıyorum. En büyük amacım vatandaşlarımıza tamamen doğal ve kaliteli bal üretmek. Kış aylarında arılarımı Aydın'a götürüyorum, ilkbahar gelince tekrar Oltu'ya dönerek üretime devam ediyorum” dedi.

3 TON DOĞAL BAL REKOLTESİ BEKLENİYOR
Yaklaşık 250 kovan arıyla üretimini ara vermeden sürdüren Demir, bu sezon Kırdağ eteklerindeki bakir doğadan 3 ton katkısız bal almayı hedeflediğini aktardı.
Kendine özgü aroması ve yüksek besin değeriyle bilinen Oltu balı, süzme ve petek çeşitleriyle sofralarda yerini alıyor.
