30 yıl boyunca dayanıyor, yemeklerin aranan lezzeti oluyor! Türkiye’nin o şehrinden çıkıp dünyaya şifa sağlıyor

30 yıl boyunca dayanıyor, yemeklerin aranan lezzeti oluyor! Türkiye’nin o şehrinden çıkıp dünyaya şifa sağlıyor

Sofralarda görmeye alışık olduğumuz ketçap ve mayonez alışkanlığı yerini bu ürüne bırakacak. Tam 30 yıl boyunca bozulmadan duruyor yemeklere lezzet katıyor. Kalp krizi, kolesterol gibi hastalıklara karşı önlem alıyor vücudu zımba gibi tutuyor. İşte Türkiye'nin o şehrinden çıkan şifa kaynağı…

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetişen ve dünyanın dört bir yanına ulaşan Taşköprü sarımsağı hem şifası ile hem de lezzeti ile dünyanın en çok aranılan ürünleri arasında yer alıyor. Taşköprü sarımsağı ile yapılan sarımsak ekstraktı ve sarımsak püresine imza atan Yılmaz çifti, sofraların yeni sosunu dünyaya tanıtıyor. Ketçap ve mayonez gibi kullanımı kolaylaştıran ambalaj tasarımı ile satışa çıkarılan ürünler hiç el değmeden tüp şeklinde üretilen ambalajlarda vatandaşla buluşturuluyor. Ketçap ve mayonezi sollayıp geçecek bu ürün yemeklere lezzet katıyor.

SAĞLIK VE LEZZET BİR ARADA

Püre haline getirilmiş sarımsağın limon, sirke ve su karıştırılması ile elde edilen sarımsak ekstratını sofralara ulaştıran Yılmaz çifti, yurt dışından yoğun ilgi görüyor. Yıllanmış Taşköprü sarımsağı ekstratının yurt dışından oldukça talep aldığını belirten Yılmaz çifti, yıllandıkça değeri artan Bu ürünün kalp kole krizi virgül kolesterol gibi problemlerin önüne geçtiğini belirterek damarlardaki yağlanmayı azaltmaya katkı sağladığını söyledi. Özellikle kış aylarında düşen vücut direncini arttırma konusunda büyük bir rol oynayan sarımsak ekstratı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

sarimsak-ekstrati.jpg

MAYONEZ KETÇAP GİBİ SATACAK

Taşköprü sarımsağından ürettikleri marmelat hakkında açıklamalarda bulunan Belkıs Yılmaz, Taşköprü sarımsağın aroması ve lezzetinin diğer sarımsaklardan daha farklı olduğunu belirtti. Taşköprü sarımsağının tek dişinin diğer sarımsakların 3 dişine Bedel olduğunu belirten Yılmaz, yemeklere eklenen azıcık bir pürenin yeterli olacağına değindi. Sarımsak püresinin çoğunlukla Sarımsaklı mayonez yapanların ve sarımsaklı ekmek yapanların tercih ettiğini belirten Belkıs Yılmaz, “Sarımsak nerelerde kullanılıyorsa bütün aşçıların ve şeflerin kullanmak istediği ve tercih ettiği bir ürün haline geldi. Son 10 yıldır sarımsak püresi tercih edilir hale geldi. Türkiye’de büyük zincir marketlerine tedarik sağlıyoruz. Ambalaj çeşitlerimiz var, her eve ya da her mutafa girebilecek ambalajlar yaptık. Türkiye’de daha öncesinden hiç olmayan bir ambalaj yaptık. Tüp ambalajda sıkma şeklinde kolaylıkla sarımsak püresini tüketebilirsiniz. Ketçap ya da mayonez nasıl sofralarınızda kolaylıkla kullanılabiliyorsa sarımsağı da püre haline getirerek bu şekilde kolaylıkla kullanabiliyorsunuz.” dedi.

pure-sarimsak.jpg

YILLANDIKÇA DEĞERLENİYOR

Üretilen Taşköprü sarımsağı ekstratının özelliklerine değinen Abdullah Yılmaz, içerisinde barındırdığı sülfürlü bileşikler ve selenyumun önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Toprağımızda bulunan selenyumun yüksek miktarda olduğunun altını çizen Yılmaz, Kükürtlü bileşiklerin de vücuda girmesine büyük bir fayda sağladığını aktardı. Ürünlerin 3,5,10 yıllık olduğunu aktaran Yılmaz sarımsak ekstratında 14 yıla kadar gidebilen ürünler olduğunu aktardı.

Sarımsak ekstratının yıllandıkça değer kazanan bir ürün olduğunu altını çizen Abdullah Yılmaz, “Bu ürünün en büyük özelliği yıllandıkça değer kazanması ve 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl raf ömrünün olmasıdır. Bu ürün dünya çapında bir üründür. Türkiye’de bu ürünün tanınması biraz zaman aldı ama Dünyaca bu ürün tanınıyor. Bu ürünün tanıtılması gerekiyor, şu anda bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Yurtdışında özellikle fuarlarda bu ürünün tanıtılması gerekiyor. Talepte gelişmediği için Türkiye ile alışveriş zayıf, ürünlerimizi tanıtamıyoruz, geliştiremiyoruz, milletvekilleri başta üst düzey kamuda çalışanlar Kastamonu’yu Türkiye çapında tanıtmakta ve anlatmakta ne yazık ki yeterli değiller” diye konuştu.

sarimsak-puresi.jpg

HASTALIKLARIN KORUYUCUSU

Yıllandıkça değer kazanan ve kalitesi artan sarımsak ekstratının damar tıkanıklığı, hipertansiyon, kolesterol gibi Sağlık sorunlarına iyi geldiğini belirten Yılmaz, damar tıkanıklığı gibi problemlere tedavi etmede kullanılan bir özelliği bulunduğunu söyledi. Bunun yanı sıra kanda bulunan yağ oranındaki düşüşü sağlayan sarımsak ekstratı vücuda direnç kazandırarak kanı sulandırmaktadır.

30-40 yaşlarından sonra vücutta oluşan kirlenmeler ya da direnç kayıplarına karşı tüketilebilecek bir ürün olduğunu aktaran Abdullah Yılmaz, her gün kahvaltıdan yarım saat önce bir yemek kaşığı tüketilebileceğini belirterek düzenli kullanımda vücuda fayda sağlayacağını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN