5 kent merkezinde 5'den büyük deprem bekleniyor! Prof. Dr. Okan Tüysüz, riskli illeri sıraladı

5 kent merkezinde 5'den büyük deprem bekleniyor! Prof. Dr. Okan Tüysüz, riskli illeri sıraladı

Türkiye'nin deprem haritasıyla ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Ülke devamlı sallanıyor" diyerek 5 kent merkezine artçı deprem uyarısında bulundu. İşte, Prof. Dr. Okan Tüysüz'e göre deprem beklenen şehirler...

Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF), Kuzey Anadolu fay Hattı (KAF), Batı Anadolu Fay Hattı (BAF) olmak üzere üç büyük fay hattı üzerinde bulunan Türkiye, jeolojik yapısı gereği düzenli olarak deprem riskine sahip. Son haftalarda çeşitli bölgelerde yaşanan orta ölçekli depremler, güncel deprem izleme sistemlerine olan ilgiyi artırdı.

YAKIN ZAMANDA HANGİ İLLERDE DEPREM BEKLENİYOR?

Kısadalga'da yer alan habere göre, jeoloji mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, sosyal medya hesabından Türkiye'de yaşanan son depremlerle ilgili şu paylaşımda bulundu:

"1-7 Mart Deprem haftası. Önceki deprem haftalarında ne oldu? Bunda ya da sonrasında ne olacak? Okullarda konferanslar verilecek, öğrenciler bezgin bezgin dinleyecek, hocalar konuşan kişiye mahcup olmamak için çabalayacak, belki bir göstermelik tatbikat, sonra unutulup gidecek.

1939 depremini bilmiyorduk, ülkede mühendislik yoktu ya da sınırlıydı. 1942 ve 43 de öyle. Ama 99'un geleceğini yıllar öncesinden söyledik. 2023'ü de en az 30 yıl önceden bu yana dile getiriyoruz. Bugün yine geleceği konuşuyoruz, hazırlanan ya da sen ne diyorsun diyen var mı?

6 ve 20 Şubat 2024 depremleri boyunca Adana da en fazla hasar gören yerler şehrin zemin açısından nispeten sağlam sayılan kısımlarında oldu. Binalar kilometrelerce uzak depreme bile hazır değildi. Aynı şey Diyarbakır ve başka yerlerde de oldu. Binalarımız depreme hazır değil

Toda ve Stein yeni çıkan makalelerinde önümüzdeki yıl içerisinde 5 ve üzeri artçı deprem olma olasılığını hesapladılar. Koyu renkler daha yüksek olasılık gösteriyor. Malatya, Adıyaman, Türkoğlu, Kırıkhan ve Antakya'da >5 (5'den büyük) artçılar beklenir diyorlar.

Son bir haftadaki sismik etkinlik (http://sismikharita.com). Özetle ülke devamlı sallanıyor."

okan-tuysuz-sismik.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN