'50 kuruş basımı durdu' iddiasına yalanlama

'50 kuruş basımı durdu' iddiasına yalanlama

TCMB’nin artan maliyetler nedeniyle 50 kuruşluk madeni para üretimini durdurduğu iddia edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları ise bu iddiaları yalanlayarak 50 kuruşların basımına devam edileceğini, üretimin durdurulmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), artan maliyetler gerekçesiyle 50 kuruşluk madeni paranın üretimini durdurduğu iddia edildi. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları, bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, 50 kuruşluk paraların basımının devam edeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 10 ve 25 kuruşluk madeni paraların üretimine son verilmişti. Bu gelişme sonrası benzer bir kararın 50 kuruşlar için de alınacağı öne sürüldü. Ancak yetkililer, böyle bir planlama olmadığını, darphanenin 50 kuruş üretimini sürdüreceğini vurguladı.

CNBC-e'nin haberine göre bakanlık kaynakları, kamuoyunda yer alan “üretim sona erecek” yönündeki haberlerin doğru olmadığını bildirerek, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu ve mevcut üretim sürecinde herhangi bir değişiklik bulunmadığını duyurdu.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN