624 yıldır uyuyan canavar uyanmak üzere! Bursa için korkutan uyarı: Çok ölümcül olacak fazla zaman yok

624 yıldır uyuyan canavar uyanmak üzere! Bursa için korkutan uyarı: Çok ölümcül olacak fazla zaman yok

Uzmanlardan Bursa için korkutucu uyarı geldi. Bu canavar tam 624 yıldır uyuyor. Uyanmak üzere olan bu canavar ölümcül olabilir. Fazla zamanın kalmadığını söyleyen uzmanlar derhal tedbirlerin alınmasını öneriyor. İşte o canavar...

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda Bursa'da keşfedilen detay korkuttu. Bölge halkının gündemine oturan canavar yer altında 624 yıldır uyuyor. Haritalar üzerinde o bölgede yeni bir fay hattı keşfedildi.

7,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ÜRETEBİLİR

Gazeteduvar'dan Pelin Akdemir'in haberine göre, Bursa'da yeni bir aktif vay hattı tespit edildi. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda haritalarda yer almayan 95 kilometre uzunluğundaki Kayapa - Yenişehir Fay hattı ülke gündemine oturdu. Kayapa'dan girip Yenişehir'den çıkan fay hattında olası tahminlere göre 7,3 büyüklüğünde bir deprem meydana getirebilir.

yildirim-2.jpg

95 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Bursa'da bulunan diri fay hattını inceleyen, Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Üniversitesi, 25 ayrı noktada sismik ölçüm yaparak tespit etmeyi başardı. Araştırmalar sonucunda haritalarda bile gözükmeyen 95 kilometre uzunluğunda diri fay hattı tespit edildi. Bu fay hattının oluşturabileceği büyüklük ise 7,3 olarak paylaşıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından desteklenen çalışma adı, "Jeolojik ve Jeofizik metotlarla yeni keşfedilen 1855 Bursa depremlerinin olası kaynağı: Kuzey Anadolu Fay Zonu Güney koluna ait Çek-Ayır havzalarını biçen Kayapa-Yenişehir Fayı." olarak paylaşıldı.

bursa-en-riskli-yerler.webp

624 YILLIK DURGUNLUK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er'in açıklamalarına göre, Kayapa - Yenişehir Fay (KYF) hattında depremin en son 1400 yılında olduğu hatırlatıldı.

Fay hattında 624 yıllık bir durgunluk olduğunu işaret ederek, Bursa'nın altında resmen bir canavarın uyuduğu nitelendiriliyor. Bölgede biriken kuvvetin 7,3 büyüklüğünde bir deprem üretme ve 5,4 metre boyutunda kaymaya sebep olabileceği öngörülüyor.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de, 6 Şubat felaketinin ardından milyonar diken üzerinde yaşıyor. Son zamanlarda Bursa'da sık sık meydana gelen depremlerin ardından, yeni fay hattı endişe oluşturdu. Uzmanlar tarafından gelen 7.3 büyüklüğündeki öngörü vatandaşları korkuttu. Uzmanlar bölgede kentsel dönüşüm yapılması ve fay hattı üzerinde yapının olmaması gerektiğini tavsiye ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN