65 yaş kart kullanan vatandaşları ilgilendiriyor! Kullanım saatleri değişti! Saatlere uymayanlar para ödeyecek

65 yaş kart kullanan vatandaşları ilgilendiriyor! Kullanım saatleri değişti! Saatlere uymayanlar para ödeyecek

Ankara'da 62 ve 65 yaş arası vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı.65 yaş kart kullanıcılarının EGO otobüslerinde yalnızca belirli saat aralıklarında kullanabileceği açıklandı. Peki, 65 yaş vatandaşlar hangi saat aralıklarında otobüsleri kullanabilecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Ankara'da ulaşım sağlamak için kullanılan EGO otobüsleri Ankara'nın dört bir yanında hizmet veriyor. 7'den 70'e herkesin kullanabildiği EGO otobüsleri için yeni bir karar alındı. Belediye bünyesinde düzenlenen pek çok farklı etkinlik Ramazan ayı boyunca devam ederken 65 yaş kart kullanıcılarının belirli saat aralıklarında otobüsleri kullanabileceği belirtildi. 65 yaş kart ile toplu taşımadan ücretsiz yararlanan emekliler için yeni saatler düzenlendi. Peki, 65 yaş vatandaşlar hangi saat aralıklarında otobüsleri kullanabilecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

65 YAŞ KARTI HANGİ SAATLERDE KULLANILACAK?

Ankara'da 62 ve 65 yaş arası vatandaşlar için geçerli olan 65 yaş kartı( Ankarakart) ile EGO otobüslerinin sadece pik saatlerde ücretsiz olduğu belirtildi. Belediye tarafından belirlenen Pik saatler ise 10:00-16:00 ve 19:00-24:00 arasındaki saatler olarak açıklandı. Belirlenen saat aralıkları dışında Ankarakart ile ulaşım sağlayacak 65 yaş vatandaşlar toplu taşımadan ücretsiz yararlanamaz.

65-yas-kart.jpg
65 YAŞ KART NERELERDE GEÇERLİ?

65 yaş kart ile yolculuk yapmak isteyen emekliler Ankara'da EGO otobüsleri, Metro, Ankara hattına ücretsiz olarak kullanabilmektedir. Bazı toplu taşıma ücretlerinin belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ve şirketler tarafından yapılması durumunda bu ulaşım araçlarında Ankarakart geçerli değildir.

ankarakart-1.jpg

Ankarakart kullanılmayan toplu taşıma araçlarının dışındaki özel hizmetlerde kart kullanımının olup olmadığını kontrol etmek gerekiyor. Ankara'da toplu taşıma hizmeti genel olarak Ankarakart ile sağlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN