A,B,C ayrımı yok herkese ödenecek! Emeklilerin cebi bayram edecek: Başvuru şartı yok!

A,B,C ayrımı yok herkese ödenecek! Emeklilerin cebi bayram edecek: Başvuru şartı yok!

Milyonlarca çalışan tarafından merak edilen emekli ikramiyelerine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. EYT ile emekli olan vatandaşlara ikramiye verileceği duyuruldu. Ülkemizde emekli olan vatandaşlara bir defalık ödeme şeklinde emekli olduğu tarih itibariyle bayram öncelerinde ikramiye yatırılacak. Emeklilere 1.100 TL tutarında verilen ikramiye ödemeleri EYT'lilere de verilecek. İşte tüm detaylar...

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN ŞART VE BAŞVURU YOK!

Ülkemizde büyük bir merak içerisinde beklenilen sorulardan birisi de ikramiye ödemesine dair oldu. 14 milyon emekli tarafından yapılan ikramiye araştırması yapılmaya devam ediliyor. Emekli maaşlarına ilave olarak yılda iki kere ödenen emekli ikramiyeleri bayram öncesinde hesaplara yatırılıyor.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ile birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin hesaplarına 1.100 TL yatırılıyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte ikramiye için geri sayım başladı. Emekli vatandaşlar ikramiye ödeme tarihlerini ise araştırmaya devam ediyor.

14 milyon emekli tarafından faydalanılacak olan emekli ikramiyesine dair tarih açıklaması bekleniyor. Milyonlarca emekli vatandaşın kafasında oluşan soru işaretlerine cevap geldi. Peki ikramiyeler ne zaman hesaplara yatırılacak?

emekli-ikramiyesi-shu.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Emekli ikramiyeleri hakkında yapılan açıklamalara göre nisan ve haziran aylarında ikramiyeler emekli vatandaşların hesabına yatırılacak. Bayram öncesi verilen ikramiye tutarı ise 1.100 TL olarak belirlendi. Yapılan açıklamalara göre 2023 yılı içerisinde SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlar bir maaş zammı, promosyon ve iki tane de bayram ikramiyesi alınacağına vurgu yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) önümüzdeki hafta salı günü Genel Kurul'unun toplanması beklenenler arasında yer alıyor. Meclis gündeminde yapılandırma yasası ile borçların silinmesi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında kararların verilmesi bekleniyor.

memur-emekli-maaslari.jpg

EYT İÇİN GÖRÜŞMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

TBMM Genel Kurulu'nda yapılandırılacak olan EYT yasası ile birlikte emekliliğin daha kolay bir hale gelmesi bekleniyor. EYT için geçtiğimiz haftalarda toplanması beklenilen TBMM Genel Kurulu'nun 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi ile birlikte milletvekillerinin deprem bölgesine gitmesiyle birlikte partiler tarafından alınan ortak karar ile birlikte 28 Şubat tarihine ertelendi. Önümüzdeki gün itibariyle EYT düzenlemesine dair görüşmeler meydana gelecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN