Biden yönetiminden Türkiye'ye ilk üst düzey ziyaret

Biden yönetiminden Türkiye'ye ilk üst düzey ziyaret

ABD’de Biden yönetime geldikten sonra Türkiye’ye ilk üst düzey ziyaret, bugün gerçekleşiyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Ankara’da.

ABD’de Biden yönetiminin iktidara gelmesinin ardından Türkiye’ye ilk üst düzey ziyaret, bugün gerçekleşiyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, bugün Ankara’da temaslarda bulunuyor.

Türk Dışişleri Bakanlığı da Sherman’ın ziyaretine ilişkin bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın başkanlıklarında 27 Mayıs 2021 tarihinde Ankara’da siyasi istişareler gerçekleştirilecektir. Söz konusu istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konuların görüşülmesi öngörülmektedir” denildi.

Sherman, Brüksel’deki temaslarının ardından Türkiye’ye geliyor. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye’de bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Türk ve ABD’li yetkililer arasındaki bir önceki istişare toplantısı daha önce ABD’nin başkenti Washington’da yapılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Yönetime geldikten sonra 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlayan ve Türkiye'yi resmen F-35 programından çıkaran Biden yönetimi, iktidara geldiğinden bu yana Türkiye'ye üst düzey ziyaret gerçekleştirmemişti.

Hatta yine Biden yönetiminin göreve gelmesinden sonra yapılan en kapsamlı yurtdışı temasının Kuzey Suriye'ye YPG ile görüşmeye gitmesi de oldukça dikkat çekmişti.

Ankara'da yapılacak olan görüşmede Türkiye-ABD ilişkilerinin ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konuların görüşülmesi planlanıyor. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de bir araya gelmesi beklenen Sherman'ın yapacağı görüşme merak konusu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN