Biden yönetiminden tartışma yaratacak karar: En kapsamlı ziyaret YPG'ye

Biden yönetiminden tartışma yaratacak karar: En kapsamlı ziyaret YPG'ye

1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan ve Türkiye'yi resmen F-35 programından çıkaran Biden'ın yönetimi yine tartışma yaratacak bir karara imza attı. Biden yönetiminden üst düzey bir ekip, YPG ile görüşmek için Kuzey Suriye'ye gitti. Ziyaretin, Biden'ın göreve gelmesinden sonra yapılan en kapsamlı yurtdışı teması olması dikkat çekti.

Göreve geldikten sonra Rusya Devlet Başkanı Putin dahil birçok devlet başkanı ile telefon görüşmesi gerçekleştiren fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aylar sonra arayan ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da da  1915 olaylarının 'soykırım' olarak tanıdı.

Yine Türkiye ile temas kurmaması çok tartışılan Biden döneminde Türkiye, F-35 programından resmen çıkartıldı. Yeni ABD yönetiminin tavrı çok tartışılırken, dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. 

ÜST DÜZEY EKİP KUZEY SURİYE'DE

NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay'ın aktardığı bilgiye göre, Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan oluşan üst düzey bir ekip, YPG ile görüşmek için Kuzey Suriye'ye gitti. 

Günay'ın verdiği bilgi göre Kuzey Suriye ziyareti, ABD Başkanı Biden'ın göreve gelmesinden sonra yapılan ilk kapsamlı ziyaret.


ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımıştı. 24 Nisan'da yazılı açıklama yapan Biden "Her yıl bugün Osmanlı dönemindeki Ermeni soykırımında ölenleri hatırlıyoruz ve böyle bir zulmün bir daha yaşanmaması için taahhüdümüzü yeniliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Joe Biden'dan önceki iki ABD başkanı Donald Trump ve Barack Obama, 1915 olayları için Ermenice 'Büyük Felaket' anlamına gelen, 'Meds Yeghern' ifadesini kullanmıştı.

ABD, 21 Nisan'da Türkiye'yi F-35 programından resmi olarak çıkardığını Ankara'ya bildirmişti. Pentagon'un, Türkiye'nin F-35 programından resmi olarak çıkarıldığı ile ilgili Ankara'ya bildirimde bulunduğu belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN