Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ders kitapları ücretsiz mi? AÖL ders kitapları nereden ve nasıl alınır?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ders kitapları ücretsiz mi? AÖL ders kitapları nereden ve nasıl alınır?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencileri, sınav hazırlıklarına başlamak için ders kitaplarını araştırıyorlar. Bu kapsamda AÖL ders kitaplarının ücretsiz olup olmadığı araştırılırken kitapların nereden ve nasıl alınacağı da sorgulanıyor.

1992'de Film Radyo ve Televizyon Eğitim Başkanlığı'nın bünyesinde kurulan ve 2011 yılından beri de faaliyetlerine 'Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü' bünyesinde devam eden Açık Öğretim Lisesi (AÖL) milyonlarca kişiye eğitimi vermiş ve onların diploma olmalarını sağlamıştır.

Uzaktan eğitim teknolojilerinin kullanıldığı lise düzeyi eğitim veren AÖL, öğrencilerine belirli bir kredi verir ve bu kredilerini 8 dönemde tamamlamalarını ister. Açık lise öğrencileri isterlerse verilen krediyi 8 dönemden önce bitirebilir ve diploma almaya hak kazanabilir.

Her yıl yüz binlerce kişi açık öğretim liselerine kayıt yaptırıyor. Fakat, öğretim lisesi öğrencileri sistemi tam olarak bilmediklerinden dolayı bazı zorluklar yaşayabiliyorlar. Bunlardan birisi de AÖL ders kitaplarının nereden ve nasıl alınacağıdır. Peki alınabileceği. Peki, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ders kitapları ücretsiz mi? AÖL ders kitapları nereden ve nasıl alınır? İşte tüm bu soruların yanıtları..

AÖL ders kitapları nereden ve nasıl alınır

AÖL ders kitapları nereden ve nasıl alınır?

Açık lise öğrencileri kayıt olurken verilen şifre ile öğrenci girişi yapmalarının ardından panel üzerinden ders seçim işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Ders seçimi bitirildikten sonar da derslerin çıktısını alarak kayıt oldukları okuldan veya açık lise kayıt bürolarının ders kitapları alınabiliyor. Aşağıda açık lise bürolarının adresleri ve iletişim bilgileri yer almaktadır.

AÖL ders kitapları öğrencilere ders veya dersleri ilk kez aldığında verilir. Ders kitaplarının değişime uğramaması halinde öğrenciye ikinci bir kez ders kitabı verilmez. Öğrenciler, mevcut ders kitaplarında gerçekleştirilen bazın düzeltmelere ve değişen ders kitap bilgilerine 'https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim' adresinde ulaşabilirler.

Açık lise kayıt yenileme Eylül – Ekim ayları arasında yapılır. Bu dönemde kayıt yenileme işlemi yapıldıktan sonra ders seçimlerinizin tamamlanır ve daha sonrasında kitaplar alınır. Ders kitaplarını almak isteyen öğrenciler kendilerine en yakın Halk Eğitimi Merkezine gidebilirler ve ellerindeki ders seçim listesiyle kitaplarını ücretsiz olarak temin edebilirler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN