Adıyaman'daki son durumu anlatan CHP'li vekil: Ekipler yetersiz, insanlar aç susuz

Adıyaman'daki son durumu anlatan CHP'li vekil: Ekipler yetersiz, insanlar aç susuz

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'da yaşanan depremle ilgili çağrıda bulundu. Çok sayıda köye henüz yardımın ulaşılamadığı iddia edilirken, Tutdere, gelen arama kurtarma ekiplerinin yetersiz olduğunu belirterek bölgede açlık susuzluk durumunun yaşandığını söyledi.

GÜLCAN ASLAN

Depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. CHP'li Abdurrahman Tutdere, bölgede çok sayıda sağlık ekibine ihtiyaç olduğunu kaydederek, yetkililere yardım çağrısında bulundu. Tutdere, "Çok sayıda vatandaşımız hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Arama kurtarma ekipleri çok yetersiz" dedi.

adiyaman.jpg

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem 10 ilde de yıkıcı hasarlara neden oldu. Başta Hatay, Adıyaman ve Gaziantep olmak üzere 10 ilde 7 bin 108 kişi hayatını kaybederken, 40 bin 910 kişi ise yaralandı. Bilanço her saat artarken, yardımın zor ulaştığı Adıyaman'da ise vatandaşlar hala yardım bekliyor...

Enkaz çalışmalarının devam ettiği Adıyaman' da CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği fakat bunun yeteriz olduğunu söyledi.

tutdere.jpg

"BÖLGEDE AÇLIK SUSUZLUK DURUMU VAR"

Yardımın depremden 1 gün sonra ulaştığı Adıyaman'da CHP'li Tutdere, şunları kaydetti:

"Adıyaman'da, Gölbaşı olmak üzere çok sayıda bina yıkıldı. Çok sayıda vatandaşımız hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Arama kurtarma ekipleri çok yetersiz. Dün akşamdan itibaren yoğun bir şekilde iş makinaları ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ancak bu saate bile gelen ekipler çok yetersiz. Kurtarma çalışmalarında istenilen seviyede değiliz. Bir taraftan da gıda yardımları geliyor. Gıdayla ilgili bölgede bir kaç gündür açlık ve susuzluk durumu var."

ÇAĞRIDA BULUNDU: ARAMA KURTARMA VE ARAÇ GEREÇ YARDIMI İSTİYORUZ

Tutdere, ayrıca gelen yardımların kısmen yaşanılan durumu rahatlattığını fakat bunun istenilen düzeyde olmadığını da belirtti. Tutdere, Biz özellikle arama kurtarma ve araç gereç konusunda yardım istiyoruz. " diyerek çağrıda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN